Jdeme dál! Hušbauerův gól zajistil postup | SK Slavia Praha
Více

Jdeme dál! Hušbauerův gól zajistil postup

1:1
(0:1)
Pohár, 4. 8. 2016, Estadio dos Arcos
Pohár, 4. 8. 2016, Estadio dos Arcos
Rio Ave FC - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 57. Rubén Ribeiro – 22. Hušbauer<br> <b>ŽK:</b> Nadjack, Ribeiro, Boas, Tarantini, Miranda - Mikula, Deli, Hušbauer <br> <b>ČK:</b> Nadjack<br> <b>Rozhodčí:</b> Dallas – Stewart, Stevenson<br>
VILA DO CONDE - Sešívaní uhráli v Portugalsku postupovou remízu 1:1 a postupují přes Rio Ave do play-off Evropské ligy UEFA! Přestože Slavia začínala s na první pohled defenzivnější sestavou, ve které se Michael Ngadeu postavil na pozici defenzivního záložníka, ujala se díky Hušbauerovi vedení a o postup už ji nepřipravilo ani vyrovnání domácích krátce po přestávce.
V 16. minutě si v první šanci naskočil na Hušbauerův centr z rohového kopu Michael Ngadeu, v těžké pozici ale poslal ze záklonu svoji hlavičku nad. Po jedenadvaceti minutách hry sešívaní poprvé výrazněji zahrozili, když se na pravé straně uvolnil Hušbauer. Jeho centr našel na malém vápně Milana Škodu a ten poslal míč v souboji hlavou do Cassiovy levé tyče.

Hned minutu nato se už ale slávisté mohli radovat. Van Kessel totiž prošel s balonem po pravé straně a na hranici vápna posunul za sebe na Mikulu. Ten našel na osmnácti metrech od brány volného Hušbauera a náš záložník poslal míč technickou střelou pravačkou přesně ke vzdálenější tyči.

Jak domácí hráči, tak diváci po inkasované brance viditelně znervózněli, ve 34. minutě ale měli velkou šanci na vyrovnání. Yazalde se dostal k míči na levé straně našeho vápna a nebezpečně vystřelil po zemi, Pavlenka ale dokázal včas zasáhnout.

Frustrace domácích pak vygradovala v závěru prvního poločasu, kdy po několika ostřejších zákrocích atakoval Nadjack zezadu Hušbauera, uviděl druhou žlutou kartu a musel opustit hřiště. Následné protesty pak rozhodčí ocenil i žlutou kartou pro hráče na lavičce.

Slávisté si s náskokem z první půle mohli „dovolit“ jednou inkasovat, vyrovnání domácích ale bohužel přišlo velmi rychle po přestávce. V 57. minutě odvrátil Deli balon jen na velké vápno ke Gilu Diasovi, Pavlenka jeho tvrdou střelu konečky prstů vyrazil na tyč, balon se odrazil na malé vápno k volnému Ribeirovi a proti jeho dorážce už se gólman Slavie natahoval marně.

Nervozita domácích postupem času rostla a během druhé půle ji vykázáním na tribunu odnesl i hlavní trenér Capucho, vyložené gólové šance si ale Rio Ave vypracovat nedokázalo. Portugalci byli i v deseti hráčích častěji na míči, řada jejich akcí ale končila nepřesnou střelou z velké vzdálenosti.

Na druhé straně našel Hušbauer v 74. minutě od rohového praporku ve vápně Ščuka, jehož zblokovaná střela se odrazila ke Škodovi a proti střele našeho útočníka z otočky musel předvést dobrý zákrok gólman Cassio.

V samém závěru Rio Ave otevřelo hru a Slavii se otevřelo několik okýnek pro rychlé brejky, většina z nich ale skončila stejně jako na druhé straně nepříliš nebezpečnými střelami zpoza vápna. K největší šanci na definitivní rozhodnutí se dostal až v sedmé minutě nastavení Barák, napoprvé ale nepřekonal Cassia a dorážku poslal vysoko nad branku.

Sešívaní ale už postupový výsledek 1:1 udrželi a v pátek se tak mohou těšit na los play-off Evropské ligy UEFA.
1:1

Sestavy

Rio Ave FC

Cássio – Nadjack, Roderick, Marcelo (K), Rafa Soares – Wakaso – Novais (62. Ramos), Krovinovič (46. Pedrinho), Rúben Ribeiro – Gil Dias, Yazalde (46. Tarantini)

SK Slavia Praha

Pavlenka – Mikula, Bílek (K), Deli, Bořil – Souček, Ngadeu (90. Barák) – van Kessel (66. Ščuk), Hušbauer, Zmrhal (90. Mihalík) – Škoda

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 57. Rubén Ribeiro – 22. Hušbauer<br> <b>ŽK:</b> Nadjack, Ribeiro, Boas, Tarantini, Miranda - Mikula, Deli, Hušbauer <br> <b>ČK:</b> Nadjack<br> <b>Rozhodčí:</b> Dallas – Stewart, Stevenson<br>

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články