U19: Osmigólová přestřelka v Karviné | SK Slavia Praha
Více

U19: Osmigólová přestřelka v Karviné

5:4p
(2:2)
3. kolo, 3. 9. 2016, Kovona Karviná
3. kolo, 3. 9. 2016, Kovona Karviná
MFK Karviná - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 31. Egri, 45. Mooc, 60. Kusyn, 90. Štěrba, rozh. pen. Tůma – 14. a 16. Bucha, 57. M. Lauricella, 76. Žežulka
KARVINÁ - Divoký zápas odehráli dorostenci Slavie v Karviné. Zápas nabídl osm vstřelených branek, třikrát tým U19 vedl, ale přesto z Karviné veze pouze bod.
Do zápasu vstoupili lépe domácí a více se tlačili před bránu Slavie, do nebezpečného zakončení se však nedostali.

A tak šla do vedení Slavia. Ondřej Pek zatáhl míč od pomezní čáry na střed hřiště, přihrál na Pavla Buchu, který krásnou ranou z velké dálky vstřelil úvodní gól zápasu. Za dvě minuty se Pavel Bucha prosadil podruhé. Jan Vejvar obešel svého obránce a svým přízemním centrem našel na přední tyči Ondřeje Peka, jehož zakončení ve skluzu skončilo pouze na tyči, dobíhající Pavel Bucha však míč v klidu dorazil do odkryté branky. V 36. minutě vyslal další krásnou střelu Pavel Bucha, tentokrát však levačkou trefil pouze břevno.

Soupeř brzy snížil, útočník soupeře pronikl do velkého vápna a střelou na zadní tyč vrátil Karvinou do hry. Vyrovnání přišlo těsně před koncem prvního poločasu. Prudká střela hráče domácích se odrazila od tyče šťastně pro domácí do jejich hráče, od kterého putoval míč do branky – 2:2.

V 57. minutě šla Slavia opět do vedení a znovu u toho byl Ondřej Pek, který skvěle vybojoval míč, vyměnil si ho s Janem Vejvarem a přízemním centrem našel na přední tyči Marca Lauricellu, který uklidil míč do branky.

Karviná ovšem znovu dokázala vyrovnat. Do samostatného úniku se dostal útočník domácích, jeho zakončení dobře vyrazil brankář Daniel Toman. U odraženého míče byl bohužel jako první opět hráč Karviné, ten už neměl problém dopravit míč do odkryté branky.

Další šanci na vedoucí gól měla Slavia v 66. minutě. Po rychlé akci Ondřeje Peka a Marca Lauricelly centroval Pavel Bucha, ke střele z hranice vápna se dostal Šimon Havrda, ten bohužel vystřelil těsně nad branku. Potřetí šla Slavia do vedení v 77. minutě. Ondřej Žežulka dobře vyvezl míč z vlastní poloviny, následně přihrál do strany na Vojtěcha Mareše, který centroval do vápna. Marco Lauricella sklepl jeho centr právě na
Ondřeje Žežulku, který nekompromisní ranou pod břevno zakončil akci, kterou si sám založil. Ke třem asistencím mohl přidat gól Ondřej Pek v 87. minutě. Antonio Lauricella ho svým centrem z rohového kopu našel naprosto přesně, Ondřej Pek jen o centimetry minul šibenici domácí branky.

Domácím se bohužel povedlo opět srovnat, o to více může Slavii mrzet, že to bylo v nastavení utkání. Po rohovém kopu se podařilo hráčům domácích protlačit míč do branky – 4:4.

Od nové sezony dorostenecké ligy se v případě remízy zahrávají pokutové kopy. V těch byla bohužel Karviná úspěšnější a získala tak druhý bod.

Další zápas odehraje dorost 10. 9. od 11:00 na Xaverově proti Hradci Králové.

5:4p

Sestavy

MFK Karviná

Ciupa – Wenglorz, Štěrba, Blejchař, Hejda (71. Vokoun), Macko, Egri (48. Tůma), Drbúl, Mooc (76. Hruška), Kostiuško, Kusyn (76. Pisarek)

SK Slavia Praha

Toman – Stropek (46. Havrda), Vyskočil, Žežulka, Pardubský - Bucha (85. A. Lauricella), Beňo, Čermák (64. Mareš) - Pek, M. Lauricella (89.Stehno), Vejvar.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 31. Egri, 45. Mooc, 60. Kusyn, 90. Štěrba, rozh. pen. Tůma – 14. a 16. Bucha, 57. M. Lauricella, 76. Žežulka

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články