Report ze zápasu FK VIAGEM Příbram vs. SK Slavia Praha | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu FK VIAGEM Příbram vs. SK Slavia Praha"

1:3
(0:2)
10. kolo, 15. 10. 2016, Na Litavce
10. kolo, 15. 10. 2016, Na Litavce
FK VIAGEM Příbram - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 13. Janota – 58. Bucha, 65. M. Lauricella, 72. Stropek
Sešívaní se od začátku zápasu snažili o úvodní gól, z jejich snahy po rohovém kopu však ve 13. minutě následoval rychlý protiútok domácí Příbrami, ze kterého se trefil Janota a poslal svůj tým do vedení.

V prvním poločase měla Slavia dvě velké šance na vyrovnání. První měl Jan Vejvar, který však místo zakončení ještě volil nahrávku, kterou obrana Příbrami zblokovala. Druhou šanci měl Pavel Bucha, který byl úplně sám před brankářem Příbrami, ovšem míč ve vyložené pozici netrefil.

Vyrovnání tedy přišlo až ve druhém poločase. Pavel Bucha poslal centr do pokutového území, který propadl až do branky a bylo tak srovnáno. V 66. minutě pak Slavia otočila skóre, po akci Pavla Buchy a Václava Pardubského se dostal míč do velkého vápna, kde ho díky svému důrazu dopravil do branky Marco Lauricella.

Uklidňující třetí branku přidala Slavia v 72. minutě. Po soupeřově standardní situaci výborně vyvezl Daniel Krejdl míč až do vápna soupeře, následně ho skvěle posunul na Daniela Stropka, který nekompromisní ranou pod břevno nedal brankáři Beranovi šanci a rozhodl tak o výhře dorostu v Příbrami.

Zápas hodnotil trenér Anton Mišovec:
V průběhu celého utkání jsme měli herní převahu. Ve 13. minutě jsme se dopustili chyb po našem rohovém kopu a soupeř z brejkové situace vstřelil gól. Změnili jsme rozestavení na 4-4-2 a do poločasu jsme měli několik příležitostí k vyrovnání. V 59. minutě Bucha vyrovnal. V 67. minutě po akci v pokutovém území Marco Lauricella střelou k tyči otočil vývoj utkání. V 72. minutě po průniku Krejdla z vlastní poloviny do soupeřova pokutového území prudkou střelou Stropek potvrdil naše zasloužené vítězství. Mohli jsme vstřelit víc gólů, ale gólové šance Buchy, Krejdla a Vejvara jsme neproměnili. Pochválit bych chtěl celý tým za herní výkon a obrat, který byl vyjádřením naší aktivní hry."

Další zápas odehraje tým U19 v sobotu 22. 10. od 14:00, na Xaverově se utká s Opavou.
1:3

Sestavy

FK VIAGEM Příbram

Beran – Vávra, Maršík, Rataj (19.Polák), Ric, Pohořálek, Matoušek, Jandera, Polidar, Ayong (35.Jančura), Janota (81.Sova)

SK Slavia Praha

Stanić - Stropek, Vyskočil, Mareš, Pardubský - Bucha, Beňo, Havrda (76. Pek) - Vejvar (90. A Lauricella), M. Lauricella (86. Žežulka), Krejdl

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 13. Janota – 58. Bucha, 65. M. Lauricella, 72. Stropek

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články