Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. SK Sigma Olomouc | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. SK Sigma Olomouc"

3:2
(1:1)
14. kolo, 19. 11. 2016, UMT Eden
14. kolo, 19. 11. 2016, UMT Eden
SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc
Branky: <b>Branky:</b> 28. Stropek, 48. Žežulka, 90. Mareš – 12. Neuer, 65. Zifčák
Na menším hřišti se hrálo od začátku především bojovné utkání, každá standardní situace znamenala pro brankáře nebezpečí. Z jedné mohla jít Slavia také do vedení. V 10. minutě rozehrával standardní situaci Vojtěch Mareš, jeho tečovaný centr propadl na zadní tyč k úplně volnému Ondřeji Žežulkovi, ten měl před sebou prázdnou branku, ovšem levou nohou branku přestřelil.

A tak využili výhodu standardní situace hosté. Centr do velkého vápna našel neobsazeného Lukáše Neuera, který hlavičkou poslal Olomouc do vedení. Slavia odpověděla opět ze standardní situace, znovu rozehrával Vojtěch Mareš, na jeho centr si naběhl Daniel Stropek, který lehce tečoval míč mimo dosah brankáře Machalického - 1:1!

Podruhé rozvlnil síť Daniel Krejdl, který zakončoval do prázdné branky po přihrávce Jana Vejvar. Reprezentant České republiky do devatenácti let však byl v době přihrávky v ofsajdu. Ke vstřelení vedoucího gólu byl David Beňo, který vyslal pěknou střelu levou nohou, ta skončila bohužel jen na břevnu branky.

Do druhého poločasu vstoupila Slavia výborně a šla brzy do vedení a opět to bylo ze standardní situace. Pavel Bucha zakroutil míč na zadní tyč, kde jeho přihrávku lehce usměrnil do branky Ondřej Žežulka a Slavia tak vedla 2:1. Olomouc odpověděla rychlou kombinační akcí, po které srovnával na zadní tyči Zifčák na  2:2.

Už to vypadalo, že zápas dospěje k pokutovým kopům, to však odmítl Vojtěch Mareš. Postavil se k rozehrávce přímého kopu z obrovské dálky a excelentní střelou rozhodl o tom, že všechny tři body zůstanou v Edenu.

Slavia U19 si tak v posledním podzimním zápase poradila s Olomoucí 3:2, nyní ještě čekají dorostence dva zápasy na půdě soupeře, příští víkend hrají v Ostravě a podzimní část uzavřou 30.11. v Jihlavě.

Zápas hodnotil trenér Anton Mišovec:
V utkání jsme byli aktivnější a hlavně ve druhém poločase herně lepším týmem. V 10. minutě po přímém kopu Mareše na zadní tyči v malém pokutovém území netrefil Žežulka branku. Ve 12. minutě po přímém kopu se gólově prosadil soupeř hlavou. Změnili jsme rozestavení a zlepšili hru. Gólové šance Krejdla a Havrdy jsme neproměnili, Beňo trefil břevno. Ve 28. minutě po velmi dobře kopnutém přímém kopu Mareše hlavou Stropek vyrovnal. Hned po změně stran, ve 47. minutě Bucha umístil přímý kop ze 25 metrů na zadní tyč a otočil vývoj utkání. Nevyužili jsme gólové šance Krejdla a Vejvara a také nám nebyly uznány  dva góly. V 65. minutě soupeř po naší ztrátě míče z ojedinělé šance vyrovnal. V poslední minutě utkání Mareš po přímém kopu asi ze třiceti metrů tvrdou střelou trefil zasloužené vítězství našeho týmu 3:2. Podařilo se nám obrátit vývoj utkání a herně jsme byli úspěšnější s kvalitním soupeřem. Pochvalu zaslouží celý tým za velmi dobrý herní výkon."
3:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Stanić - Stropek, Mareš, Vyskočil, Pardubský - Bucha, Beňo, Havrda (56. Telnar) - Krejdl (90. Novák), M. Lauricella (71. Pek), Vejvar

SK Sigma Olomouc

Machalický – Neuer, Diblík, Sláma, Zmrzlý (86. Nízký), Antl (K), Zifčák, Kiška (53. Brázdil), Matoušek (65. Pazdera), Baďura (88. Al Kuhaly), Sivoň (36. Juráš).

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 28. Stropek, 48. Žežulka, 90. Mareš – 12. Neuer, 65. Zifčák

Aktuálně

Žáci sehráli derby se Spartou, dorostenci zvítězili v Pardubicích

9. 4. 2024
Starší žáci sehráli vyrovnaná derby se Spartou. Dorostenci si poradili s Pardubicemi a odváží si dvě výhry. Skvělé fotbalové dovednosti předvedly přípravky na Tempu. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slaviatalent pokračuje. Vypisujeme termíny do konce sezony

8. 4. 2024
Projekt tréninků pro veřejnost pro děti v přípravkovém věku bude pokračovat i po zbytek jarní části sezony. Neváhejte a hlaste se na volné termíny.

Přijďte s dětmi na nábor!

5. 4. 2024
Stejně tak jako na podzim, tak i na jaře budou nábory do akademie probíhat v partnerských klubech. Neváhejte a registrujte se s dětmi na nábor!

Další články