Juniorka potvrdila skvělý vstup do sezony výhrou v Příbrami 4:1 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka potvrdila skvělý vstup do sezony výhrou v Příbrami 4:1

1:4
(0:2)
4. kolo, 22. 8. 2016
4. kolo, 22. 8. 2016
FK VIAGEM Příbram - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 72. Květ – 21. Kodr, 41. a 57. van Buren, 61. Kvída </br> <b>ŽK:</b> 54. Květ (PRI)</br> <b>Rozhodčí:</b> Rejžek – Urban, Kotalík
PŘÍBRAM - Skvělý vstup do sezony má za sebou slávistická juniorka. A v pondělí ho potvrdila v Příbrami, kde také díky dvěma gólům Micka van Burena zvítězila 4:1.
V sestavě juniorky se tentokrát z A-týmu objevila hned čtveřice hráčů. V brance se představil Josef Řehák, v obraně Tomáš Jablonský, v záloze figuroval Ruslan Mingazov a na hrotu útoku operoval Mick van Buren.

Po patnácti minutách sice zahrozili domácí, když se po rohu k nebezpečnému zakončení dostal Bourenane, ale jeho pokus šel těsně vedle branky. Pak už začali diktovat tempo svěřenci trenéra Řeháka. Úvodní branku zápasu vstřelil ve 21. minutě stoper Marek Kodr, jehož hlavička po rohovovém kopu skončila přesně v rohu branky.

Čtyři minuty před koncem poločasu se představila zahraniční dvojice z áčka. Mingazov získal ve středu pole míč, skvěle našel Micka van Burena, který si naběhl mezi obránce, a ze strany přehodil domácího brankáře Švengera. Do kabin tak šli sešívaní za dvougólového vedení.

Van Buren o sobě dal vědět podruhé hned tři minuty po přestávce, když po narážečce střílel kousek nad branku Příbrami. V 57. minutě už se holandský útočník mohl radovat podruhé. Přetažený centr vrátil před branku přesně na van Burena Ondřej Badocha a letní posila Slavie hlavou navýšila vedení sešívaných na 3:0.

Za čtyři minuty si vlastní gól vstřelil domácí Kvída a o výsledky bylo takřka rozhodnuto. V 71. domácí jen snížili na 1:4 a slávisté se tak mohli radosvat z další výhry. Vstup do nové sezony Juniorské ligy vyšel slávistům na jedničku. Po čtyřech zápasech mají deset bodů za tři výhry a jednu remízu. 

Další zápas sehrají svěřenci trenéra Řeháka v neděli od 10:15 na Xaverově stejně jako A-tým proti Plzni.
1:4

Sestavy

FK VIAGEM Příbram

Švenger – Makoš, Břížďala, Kvída, Ježdík, Růžek, Květ, Laňka, Moravec, Pecháček, Bourenane

SK Slavia Praha

Řehák - Prošek (75. Souček), Broukal, Kodr, Jablonský (58. Gilian) - Antwi, Král, Kocourek, Mingazov (58. Vavrouš) - van Buren (58. Pelyak), Veselý (46. Badocha)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 72. Květ – 21. Kodr, 41. a 57. van Buren, 61. Kvída </br> <b>ŽK:</b> 54. Květ (PRI)</br> <b>Rozhodčí:</b> Rejžek – Urban, Kotalík

Aktuálně

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Žáci sehráli derby se Spartou, dorostenci zvítězili v Pardubicích

9. 4. 2024
Starší žáci sehráli vyrovnaná derby se Spartou. Dorostenci si poradili s Pardubicemi a odváží si dvě výhry. Skvělé fotbalové dovednosti předvedly přípravky na Tempu. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slaviatalent pokračuje. Vypisujeme termíny do konce sezony

8. 4. 2024
Projekt tréninků pro veřejnost pro děti v přípravkovém věku bude pokračovat i po zbytek jarní části sezony. Neváhejte a hlaste se na volné termíny.

Další články