Derby juniorek skončilo nerozhodně | SK Slavia Praha
Více

Derby juniorek skončilo nerozhodně

1:1
(1:1)
8. kolo, 26. 9. 2016, Xaverov
8. kolo, 26. 9. 2016, Xaverov
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Branky: <b>Branky:</b>16. Antwi – 35. Konaté<br> <b>ŽK:</b> van Buren, Antwi, Fialka, Souček – Císařovský
PRAHA/XAVEROV - Den po úspěšném derby A týmu Slavie na Letné se na Xaverově odehrálo derby juniorských týmů. Slavia bohužel vedení neudržela a remizovala 1:1.
Úvod zápasu se lépe povedl Slavii, která byla lepším týmem a v 16. minutě šla po rychlé akci do vedení. Rychlý protiútok začal Emmanuel Antwi, který dlouhou přihrávkou našel Lukáše Železníka, posunul míč na Lukáše Veselého, který přesným centrem našel v dobrém náběhu Emmanuela Antwiho, ten prudkou hlavičkou poslal Slavii do vedení.

Ve 35. minutě bylo vyrovnáno. Konate se dostal do rychlého protiútoku, prosadil se přes dva obránce a střelou k tyči nedal brankáři Řehákovi šanci.

V druhém poločase se soupeř dostal do mírného tlaku, k vážnému ohrožení brankáře Josefa Řeháka však nedošlo. Slavia hrozila z rychlých protiútoků, jeden takový táhl Lukáš Veselý, který se probojoval až ke střele, tu však brankář hostů zneškodnil.

Definitivně rozhodnout mohl v 81. minutě Alex Král, který dostal na malé vápno přesný centr od Lukáše Veselého, své zakončení však poslal pouze do brankáře, a tak pražské derby juniorek skončilo nerozhodně 1:1.

Zápas hodnotil asistent trenéra Karel PitákBylo to kvalitní utkání, vstoupili jsme do zápasu výborně, dali jsme branku po nádherné akci. Škoda, že soupeř vyrovnal, Konateho jsme tam neuhlídali, i když jsme tam byli na něho dva, tak se dokázal prosadit. Druhý poločas jsme začali dobře, pak se to trochu srovnalo. V závěru jsme zase měli převahu my, je škoda, že jsme měli tři stoprocentní šance a nějakou jsme neproměnili," hodnotil derby juniorek asistent trenéra.

1:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Souček (77. Schulz), Fialka, Broukal (K), Pelyak - Veselý (86. Žárský), Badocha, Vavrouš (61. Král), Antwi- Železník (46. Gilian) - Van Buren

AC Sparta Praha

Štorc – Kadlec (K), Penc, Vrána (19. Sváta), Palečko, Cabadaj, Špaček, Traore (84. Kitanovič), Císařovský (52. Čmelík), Rajmon, Konate

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b>16. Antwi – 35. Konaté<br> <b>ŽK:</b> van Buren, Antwi, Fialka, Souček – Císařovský

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články