Juniorka porazila Jablonec, trefil se také Lukáš Železník | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila Jablonec, trefil se také Lukáš Železník

2:0
(1:0)
12. kolo, 30. 10. 2016, Xaverov
12. kolo, 30. 10. 2016, Xaverov
SK Slavia Praha - FK Jablonec
Branky: <b>Branky:</b> 12. Železník, 73. Badocha
PRAHA/XAVEROV - Ve 12. kole Juniorské ligy přivítala Slavia na domácí půdě juniorku Jablonce. Slavia díky brankám Lukáše Železníka a Ondřeje Badochy vyhrála 2:0.
V základní sestavě juniorky se objevili hráči A týmu Tomáš Jablonský, Josef Řehák a Lukáš Železník, z týmu U19 poté nastoupil Ondřej Žežulka.

Od úvodu se snažila Slavia útočit a ve 12. minutě šla také do vedení, po centru ze strany se stejně jako v pohárovém zápase s Litoměřickem trefil Lukáš Železník a otevřel skóre zápasu. Lukáš Železník dopravil míč do branky hostů podruhé ve 23. minutě, kdy dorazil střelu vyraženou brankářem Jablonce, ovšem jeho gól nebyl pro ofsajd uznán.

Slavia šla tedy do druhého poločasu s těsným jednobrankovým náskokem, ten mohl v 53. minutě navýšit Daniel Souček, jeho střela však skončila na tyči branky hostů. Uklidňující druhý gól tak nakonec přišel až v 73. minutě, kdy se po samostatném průniku trefil Ondřej Badocha. O dvě minuty později mohl Badocha přidat svůj druhý gól, ztroskotal však na brankáři soupeře.

Jelikož Jablonec již brankáře Řeháka neohrozil, připsala si Slavia v 12. kolo Juniorské ligy tři body za výhru, kterou zařídili Lukáš Železník a Ondřej Badocha. V dalším kole se v Juniorské lize, stejně jako v ePojisteni.cz lize, odehraje vršovické derby.
2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák - Souček, Jakab, Broukal, Fialka - Veselý (85. Pelyak), Vavrouš (60. Král), Žežulka, Jablonský (36. Vávra) - Gilian (60. Badocha), Železník (89. Havlina)

FK Jablonec

Klement – Štěpánek, Tichý (C), Knitl (59. Kováčik), Zezulka, Palatický (79. Benda), Soukup, Šedý, Vitkovič (69. Smíšek), Žeba, Jelínek

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 12. Železník, 73. Badocha

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články