Juniorka uzavřela podzimní část výhrou | SK Slavia Praha
Více

Juniorka uzavřela podzimní část výhrou

2:0
(1:0)
16. kolo, 1. 12. 2016, UMT Eden
16. kolo, 1. 12. 2016, UMT Eden
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice
Branky: <b>Branky:</b> 37. Broukal, 67. Vávra
PRAHA/EDEN - Juniorku čekalo ve čtvrtek poslední soutěžní utkání v roce 2016. Ve vyrovnaném utkání nakonec Slavia díky brankám Davida Broukala a Pavla Vávry vyhrála nad Budějovicemi 2:0.
Do základní sestavy se dostal Michael Hönig (ročník 2000), který věkem stále patří do kategorie U17, během podzimu nastupoval za tým U18 a dva starty si připsal také za U19. Ve středu obrany nastoupil Ondřej Žežulka, v útoku poté Mario Telnar.

A byl to právě nejmladší hráč na hrací ploše Michael Hönig, který se postaral o první ohrožení branky. Na pravé straně hřiště si zpracoval dlouhý nákop, kličkou obešel obránce a následně vystřelil na bližší tyč, jeho zakončení však brankář Rotbauer vyrazil. Ve 31. minutě se k odraženému míči za hranicí velkého vápna dostal David Vavrouš, jeho střela těsně minula branku hostů.

Úvodní gól zápasu přišel v 37. minutě. Michael Hönig se postavil k rozehrávce standardní situace a svým přesným centrem našel hlavu Davida Broukala, který otevřel skóre zápasu.

V druhém poločase byla na hrací ploše lepší Slavia a snažila se o přidání pojišťující druhé branky. Ta přišla v 67. minutě. po rohovém kopu se k zakončení ve vápně dostal Pavel Vávra, který se štěstím překonal Rotbauera.

Slavia měla ještě dvě dobré příležitosti, vždy však zakončujícím hráčům chyběl pouze krok k doražení míče do odkryté branky. Nejprve to byl v 78. minutě Mario Telnar, který jen těsně nedosáhl na centr Pavla Vávry, poté nedosáhl na přihrávku na zadní tyč David Vavrouš.

Svůj premiérový start v soutěžním utkání v dresu Slavie si v 87. minutě připsal Muhammet Tektas.

Juniorka už vedení udržela a rok 2016 uzavřela výhrou 2:0 nad Českými Budějovicemi. Po podzimní části Juniorské ligy je Slavia na osmém místě.


2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák - Schulz, Broukal, Žežulka, Pelyak - Hönig, Vavrouš, Král, Vávra (73. Sulík) - Gilian (87. Tektas) - Telnar (82. Havlina)

SK Dynamo České Budějovice

Rotbauer – Bálek (84. Fišer), Blažek, Frnoch, Hric, Krejčí (64. Chylík), Křiváček (78. Kubata), Řezáč, Švantner, Tomášek, Vaněk

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 37. Broukal, 67. Vávra

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články