Rozhodl druhý poločas. Slavia prohrála první duel play-off 0:3 | SK Slavia Praha
Více

Rozhodl druhý poločas. Slavia prohrála první duel play-off 0:3

0:3
(0:0)
Pohár, 18. 8. 2016, Eden Arena
Pohár, 18. 8. 2016, Eden Arena
SK Slavia Praha - RSC Anderlecht (Bel.)
Branky: <b>Branky:</b> 49. Sylla, 61. Teodorczyk, 71. Hanni<br> <b>ŽK</b> Mešanovič (SLA)<br> <b>Rozhodčí:</b> Strömbergsson – Gustavsson, Nilsson
PRAHA/EDEN ARENA - V prvním zápase play-off Evropské ligy UEFA prohráli slávisté s Anderlechtem 0:3. Po první půli odcházely oba týmy do šaten za bezbrankového stavu, ve druhé půli se trefili za Pavlenkova záda Sylla, Teodorczyk a Hanni.
Utkání dvou poločasů, tak by se dal charakterizovat zápas, který v Edenu sledovalo přes 16 tisíc diváků.

Slávisté museli už v 9. minutě nuceně střídat, zraněného Honzu Mikulu nahradil na pravém kraji obrany Michal Frydrych.

Slavia byla v první půli více než vyrovnaným soupeřem a měla řadu příležitostí, jak ohrozit branku Anderlechtu.

Ve 32. minutě založil pohlednou akci sešívaných Gino van Kessel, který vystihl rozehrávku hostí, nejprve si narazil s Milanem Škodou, poté dal míč patičkou na Frydrycha, který se kličkou protáhl přes obránce a nabídl míč Keniovi, jeho střelu ale hosté zblokovali.

Největší šanci prvního poločasu měli slávisté, ve 39. minutě nacentroval Kenia podél malého vápna na Dušana Šventa, kterému bohužel chybělo pár centimetrů, slávistický rychlík tak pouze lízl míč hlavou a ten letěl vedle.

Do druhé půle nevstoupili slávisté vůbec dobře, v 50. minutě šel Anderlecht do vedení. Centr Chipcia tečoval Idrissa Sylla a Jiří Pavlenka míč chytil bohužel až za brankovou čárou.

O deset minut později soupeř navýšil vedení, kdy se Chipciova střela odrazila od břevna zpět do hry a míč za Pavlenkova záda dorazil Teodorczyk, který mířil přesně k levé tyči.

Na 3:0 pečetil výsledek v 71. minutě kapitán RSC Anderlecht Hanni. Tři minuty před koncem mohli slávisté snížit, ale dělovka Michala Frydrycha napálila pouze břevno.

Po prohře 0:3 na domácí půdě tak sešívané čeká za týden v Bruselu velice těžká odveta.
0:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka – Mikula (9. Frydrych), Bílek (K), Deli, Bořil – Ngadeu, Barák (67. Mingazov) – van Kessel, Kenia (78. Mešanovič), Švento – Škoda

RSC Anderlecht (Bel.)

Roef – Appiah (73. Heylen), Dendoncker, Nuytinck, Acheampong – Tielemans – Chipciu, Hanni (K), Praet (68. Badji) – Teodorczyk, Sylla (78. Capel)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 49. Sylla, 61. Teodorczyk, 71. Hanni<br> <b>ŽK</b> Mešanovič (SLA)<br> <b>Rozhodčí:</b> Strömbergsson – Gustavsson, Nilsson
Diváci
16096

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články