Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC OLYMPIA Hradec Králové | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. FC OLYMPIA Hradec Králové"

1:3
(0:1)
přát, 8. 2. 2017, UMT Eden
přát, 8. 2. 2017, UMT Eden
SK Slavia Praha - FC OLYMPIA Hradec Králové
Branky: <b>Stropek:</b> 61. Stropek
Utkání s druhým týmem ČFL, tedy třetí nejvyšší české soutěže, bylo pro dorostence Slavie zajímavým měřením sil. Do utkání nemohli kvůli nemoci zasáhnout Pavel Bucha, pro zranění pak David Novák. Michael Hönig a David Macháček odjeli s reprezentací do sedmnácti let na soustředění do Španělska.

Zápas se od začátku hrál ve vysokém tempu, první vyloženou příležitost měl už v 5. minutě Jan Vejvar, kterého našel zpětnou přihrávkou Petr Kovařík, ovšem útočník Slavie bohužel trefil pouze tyč. Do vedení tak šli hosté, ve 12. minutě si našel útočník soupeře míč ve vápně a střelou k tyči otevřel brankový účet zápasu.

Velkou příležitost měl opět Jan Vejvar, dostal přesnou přihrávku do běhu, utekl obráncům a postupoval sám na brankáře, ten jeho samostatný únik vychytal. K nadějné střele se dostal také Petr Kovařík, ale brankář hostů byl opět připraven. Několikrát také zahrozila Olympie, brankář Denis Radimský však předvedl dobré zákroky, a když už byl překonán, zachránila ho branková konstrukce.

Také druhý poločas pokračoval v dobrém tempu, oba týmy hrozily po rychlých akcích. Vyrovnání se sešívaní dočkali v 61. minutě. Filip Stehno pronikal do vápna a byl faulován, Daniel Stropek pokutový kop střelou k tyči proměnil - 1:1! O dvě minuty později měl soupeř také výhodu pokutového kopu a také ho úspěšně proměnil.

V 69. minutě přidali hosté po centru ze strany třetí gól. Sešívaní se snažili ještě přidat kontaktní branku, ovšem soupeř už žádné drama nedovolil.

Slavia tak podlehla v kvalitním utkání třetiligové Olympii Hradec Králové 1:3. Dorostenecké týmy U19 a U18 odjíždějí v sobotu na soustředění do Ústí nad Orlicí, kde mužstvo U19 čekají dva zápasy, výběr U18 zde odehraje jedno přípravné utkání.



1:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Radimský (46. Přibyl) - Stropek (80. Schneider), Mareš, Vyskočil, Havrda - Beňo, Havránek, Stehno (78. Michal Douděra) - Kovařík (68. Ondřej Pek), Vejvar (72. Jan Pek), Bielesz

Detaily utkání

Statistiky
<b>Stropek:</b> 61. Stropek

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články