Slavia podlehla na úvod soustředění Osijeku 1:2 | SK Slavia Praha
Více

Slavia podlehla na úvod soustředění Osijeku 1:2

1:2
(1:1)
přát, 1. 2. 2017
přát, 1. 2. 2017
SK Slavia Praha - NK Osijek
Branky: <b>Branky:</b> 7. Hušbauer – 32. Mioč, 53. Vojnovič<br> <b>ŽK:</b> Lüftner<br>
MARBELLA - Sešívaní byli za aktivní vstup do utkání odměněni brankou Josefa Hušbauera. Chorvatský soupeř pak ale dokázal vývoj utkání otočit, a přestože si červenobílí ve druhé půli vypracovali řadu šancí, žádná už brankou neskočila. Slavia tak podlehla Osijeku 1:2.
Slavia vstoupila do utkání výborně a už v 7. minutě šla do vedení. Ofenzivní hráči rozjeli na soupeřově polovině hřiště dobrý presink, Josef Hušbauer donutil k chybě brankáře Osijeka, vybojoval míč a v poklidu ho dopravil do prázdné branky.

V 19. minutě byl v obrovské šanci Muris Mešanovič, když obránci Slavie vraceli do vápna odražený míč po standardní situaci. Před branku ho předložil k bosenskému útočníkovi Michal Frydrych, Muris Mešanovič však z bezprostřední blízkosti trefil pouze obránce stojícího na brankové čáře.

Soupeři se podařilo vyrovnat v 32. minutě, Osijek také využil dobrého napadání, získal míč a centr z pravé strany uklidil hlavou do sítě Benedik Mioč.

V 43. minutě vytáhl skvělý zákrok Jiří Pavlenka, když vychytal samostatný únik útočníka soupeře. Sešívaní tak hráli po prvním poločase s NK Osijek nerozhodně 1:1.

Hned v úvodu druhého poločasu mohl Slavii poslat do vedení Michael Lüftner, který si našel přesný centr Josefa Hušbauera, ale svou hlavičku poslal těsně vedle.

Naopak Osijek využil rohový kop a v 52. minutě se ujal vedení, centr na zadní tyč hlavičkoval do branky Aljoša Vojnović.

Slavia se snažila vyrovnat, do dvou nadějných příležitostí se tlačil Mick van Buren, ale gólově se neprosadil. Velkou příležitost na vyrovnání měl Muris Mešanovič, ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze břevno.
1:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka – Frydrych, Bílek, Lüftner, Švento (46. Bořil) – Souček – Tecl (46.Zmrhal), Hušbauer (62. van Buren), Ščuk, Sýkora – Mešanovič

NK Osijek

1. poločas: Žitnjak – Pušić, Lukić, Barać, Knežević – Škorić, Lesjak, Mioč – Perošević, Lopa – Ejupi
2. poločas: Malenica – Matas, Leko, Džolan, Marin – Petrović, Lulić – Grgić, Špoljarić, Boban – Vojnović

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 7. Hušbauer – 32. Mioč, 53. Vojnovič<br> <b>ŽK:</b> Lüftner<br>

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články