Juniorka prohrála v derby 1:2 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka prohrála v derby 1:2

2:1
(1:0)
22. kolo, 3. 4. 2017, TCM Strahov
22. kolo, 3. 4. 2017, TCM Strahov
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Branky: <b> Branky:</b> Cabadaj, Pulkrab - Marcel Čermák
PRAHA/STRAHOV - Den po 287. derby se hrálo také derby v Juniorské lize. Domácí nastoupili do zápasu posilněni o několik hráčů A týmu. Sešívaní nezvládli bránění standardních situací a prohráli 1:2.
Trenér Pavel Řehák mohl do základní sestavy nasadit brankáře A týmu Přemysla Kováře, nezvykle na hrot se pak postavil Ondřej Žežulka.

Domácí se bohužel hned z první příležitosti dostali do vedení, bylo tomu tak už ve 3. minutě, když se po centru hlavou trefil Cabadaj. V 10. minutě měla Slavia obrovskou příležitost na vyrovnání, přízemní přihrávku od Marcela Čermáka si na malém vápně našel Ondřej Žežulka, své zakončení však ve vyložené šanci poslal pouze do brankáře. O chvilku později se do zakončení tlačil Daniel Krejdl, ovšem zakončil levou nohou slabě a brankář neměl problém míč chytit.

Vyrovnáni si Slavia schovala do druhého poločasu, konkrétně na 64. minutu. Marcel Čermák si krásně navedl míč na levou nohu a krásnou ranou z dálky srovnal skóre zápasu. Přemysl Kovář podržel Slavii v 65. minutě, nejprve vyrazil povedenou střelu z dálky, poté nadvakrát stihl odražený míč odvrátit do bezpečí. Výbornou a hlavně prudkou střelu z veliké dálky vyslal také Vojtěch Mareš, ovšem brankář domácích byl připraven.

Soupeř se opět dostal do vedení z rohového kopu, tentokrát se trefil Pulkrab. Slavia dokázala vyrovnat, ovšem gól nebyl pro údajný ofsajd uznán. Po centru Václava Proška zakončil přesně Ondřej Žežulka, podle pomezního sudího byl zakončující hráč v ofsajdu. Utkání tak skončilo výhrou domácích 2:1.

Utkání shrnul trenér Pavel Řehák: "Odehráli jsme dobré a těžké utkání. Bohužel jsme propadli u dvou standardních situací, tím jsme derby prohráli. Je to škoda, i tak bych si u nějakých hráčů představoval ještě lepší výkony než dnes," řekl trenér juniorky.
2:1

Sestavy

AC Sparta Praha

Vorel – Pavlík, Penc, Vătăjelu Bogdan, A. Čermák, Holzer (84. Balvín), Špaček (60. Císařovský), Cabadaj (C), Ch. Frýdek (89. Sváta), Juliš (46. Pulkrab), Albiach (52. Moravec)

SK Slavia Praha

Kovář - Prošek, Kodr, Mareš, Schulz - A. Lauricella (46. Jakab), Prosek - Krejdl (60. Zoubek), Kocourek (85. M. Lauricella), M. Čermák - Žežulka

Detaily utkání

Statistiky
<b> Branky:</b> Cabadaj, Pulkrab - Marcel Čermák

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články