Juniorka porazila Bohemians 1905 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila Bohemians 1905

3:0
(2:0)
27. kolo, 7. 5. 2017, Xaverov
27. kolo, 7. 5. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - Bohemians 1905
Branky: <b>Branky:</b> 32. Musa, 37. Čermák, 88. Vávra
PRAHA/XAVEROV - Juniorka chtěla na domácí půdě navázat na výhru z minulého kola na půdě Jablonce. Na Xaverově v neděli přivítala tým Bohemians 1905 a junioři Slavie z utkání berou všechny tři body za výhru 3:0.
Už v 11. minutě musel bohužel ze hry kvůli zranění odstoupit Vojtěch Mareš, kterého na hřišti nahradil Ondřej Badocha. V první půlhodině se hrál hodně bojovný fotbal, velké příležitosti k vidění nebyly. Nadějně pálili sešívaní v 31. minutě, ovšem brankář hostů byl pozorný.

Do vedení tak šla Slavia o minutu později. Z pravé strany centroval svou slabší, tedy pravou, nohou Marcel Čermák, svým centrem našel přesně hlavu chorvatského útočníka Petara Musy, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil! 

Do dvoubrankového vedení odskočili sešívaní o pět minut později. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Marcel Čermák, ten ke své asistenci tak přidal ještě gól - 2:0! Ve 41. minutě podržel Bohemians 1905 brankář Šrámek, který vytáhl výborný zákrok.

Velkou šanci ke snížení měli hosté v 58. minutě. Míč už směřoval do odkryté branky, z brankové čáry ho však vykopl obránce. Proti dalšímu zakončení vytáhl Lukáš Lisa skvělý zákrok a zachránil tak Slavii od inkasování gólu. Konečnou podobu výsledku dal v 88. minutě Pavel Vávra, který se dostal k míči po centru z levé strany a následné přihrávce od Marca Lauricelly.

Juniorka si připsala druhou výhru v řadě, Bohemians 1905 porazila 3:0. 

Zápas hodnotil trenér Pavel Řehák: „Byli jsme hodně těžkopádní, Bohemka měla lepší pohyb. Já to přičítám tomu, že jsme ve čtvrtek měli náročné zátěžové testy. Na hráče to určitě dolehlo, hráči měli svalové zranění a křeče, to jsme nikdy neměli. Určitě se to na tom zápase projevilo. U Vojty Mareše a Václava Schulze to vypadá na svalové zranění. Jsme rádi, že jsme nakonec takovým výsledkem vyhráli. Kluci to ubojovali, byly tam nějaké pěkné momenty, ale s hrou moc spokojen nejsem. V závěru poločasu jsme hráli dobře, ale představoval bych si, kdyby takhle hráči hráli po delší dobu. Výsledek předčil hru," řekl trenér juniorky.

Nikola Bjeloś je v klubu na hostování do konce sezony, Petar Musa je zde na testech. 
3:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Lisa - Prošek, Kodr, Mareš (11. Badocha, 87. Marco Lauricella), Prosek - Žežulka, Jakab (84. Krejdl) - Bjeloš (65. Schulz, 72. Vávra), Čermák, Zoubek - Musa

Bohemians 1905

Šrámek – Brak (46. Věchtík), Charvát, Rothe, Kuchta (36. Fotr), Blecha (77. Mitrovič), Kostka, Frizoni (69. Artemuk), Káš, Vacík, Vaníček (62. Horizrál)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 32. Musa, 37. Čermák, 88. Vávra

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články