Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. MFK Karviná | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. MFK Karviná"

2:0
(2:0)
21. kolo, 18. 3. 2017, UMT Eden
21. kolo, 18. 3. 2017, UMT Eden
SK Slavia Praha - MFK Karviná
Branky: <b>Branky:</b> 10. Bucha, 42. Marco Lauricella
Dorostenci Slavie měli od úvodu zápasu průběh hry pod kontrolou a tlačili se do zakončení. Zajímavou příležitost měl Marco Lauricella, na přední tyči zakončoval však vedle, další nadějnou šanci měl Ondřej Pek, který se po rohovém kopu protlačil k zakončení, hlavičkoval ovšem nad. 

Do zaslouženého vedení šla po ukázkové akci rychlého přechodu do útoku Slavia. Stopeři sešívaných ubránili útok soupeře a okamžitě dostali míč k Marcu Lauricellovi, ten míč výborně podržel a skvělou přihrávkou za obranu uvolnil Jana Vejvara, který následně přihrávkou pod sebe našel kapitána Pavla Buchu, který se přesnou ranou do šibenice 

Slavia pokračovala ve svém tlaku a snažila se o navýšení vedení. Téměř každý rohový kop Vojtěcha Mareše znamenal pro branku Karviné velké nebezpečí, tu největší šanci měl po jednom z nich opět Ondřej Pek, který se dobře dostal k hlavičce na zadní tyči, mířil bohužel vedle. Velké problémy dělal soupeři také Jan Vejvar, který se dostal do několika zakončení nebo finálních přihrávek, ovšem ani v jednom případě nemířil přesně.

Uklidňující druhý gól přišel v 42. minutě, Pavel Bucha rozehrál rohový kop na krátko s Vojtěchem Marešem, druhý jmenovaný následně poslal centr do vápna, kde se hlavou prosadil Marco Lauricella - 2:0! Do šaten tak šla Slavia s dvoubrankovým náskokem, byť mohlo být její vedení mnohem větší.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu. V 54. minutě se opět ukázal aktivní Jan Vejvar, který pronikl za soupeřovu obranu a přízemním centrem hledal před brankou Šimona Havrdu, ten byl obráncem faulován a Slavia měla výhodu pokutového kopu. Jan Vejvar však nabízenou šanci na gól nevyužil, neboť jeho pokutový kop mířený k pravé tyči brankář vyrazil.

V další velké šanci byl opět Jan Vejvar, jenže jeho šance opět končila na brankáři Ciupovi. Když už byl brankář Ciupa překonán, zaskočil za něj na brankové čáře obránce, Pavel Bucha se dostal k odraženému míči a chytrým lobem přehazoval brankáře, obránce hlavičkou dostal míč z brankové čáry na rohový kop. Slavia dostala míč potřetí do branky v 89. minutě, branka Lukáše Bielesze však nebyl pro ofsajd uznána.

Slavia U19 porazila Karvinou 2:0, byť její výhra mohla být mnohem vyšší. Další utkání odehrají dorostenci Slavie 25. března v Hradci Králové.


2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Radimský - Schneider, Stropek, Mareš, Pek - Bucha, Beňo (68. Stehno), A. Lauricella - Vejvar (81. Kovařík), M. Lauricella, Havrda (88. Bielesz)

MFK Karviná

Ciupa - Vukič (84. Wenglorz), Holec, Formela, Cieslawski, Vokoun (63. Gros), Hejda, Pisarek, Egri (79. Kostiushko), Lingr, Racko

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 10. Bucha, 42. Marco Lauricella

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články