U19: Tři body z Opavy | SK Slavia Praha
Více

U19: Tři body z Opavy

0:7
(0:2)
28. kolo, 6. 5. 2017
28. kolo, 6. 5. 2017
Slezský FC Opava - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 3., 63. a 67. Marco Lauricella, 30. Hönig, 53. Vejvar, 70. Bucha, 90. Havrda
OPAVA - Daleká cesta čekala dorostenecký tým U19, v sobotu nastoupil na půdě Opavy. Slavii se utkání vydařilo na výbornou, hattrick zaznamenal Marco Lauricella, tři asistence si připsal Jan Vejvar.
Sešívaným se úvod zápasu povedl na výbornou a už ve třetí minutě šli do vedení! Jan Vejvar poslal z levé strany centr do vápna, proti obraně Opavy se prosadil Marco Lauricella a hlavičkou otevřel skóre utkání. Slavia pokračovala v aktivitě, ve 13. minutě vyslal pěknou střelu z dálky kapitán Pavel Bucha, jeho tvrdou ránu však brankář vyrazil na roh.

30. minuta přinesla druhý gól Slavie. Jan Vejvar zatáhl míč tentokrát na pravé straně hřiště, svým centrem opět našel před brankou Marca Lauricellu, ten výbornou prací před brankou vybojoval míč pro Michaela Höniga, který dorazil míč do odkryté branky. Domácí se v prvním poločase dostali do dvou nadějných příležitostí, ovšem Daniel Toman byl vždy připraven. 

Druhý poločas zápasu začal lehkou převahou domácích, ovšem Slavia z rychlého protiútoku trestala. V 53. minutě Pavel Bucha vymyslel skvělou přihrávku na rozběhnutého Jana Vejvara, který přehodil vyběhnutého brankáře - 3:0! Stejní aktéři byli u velké šance sešívaných v 60. minutě. Pavel Bucha opět vyslal za obranu Jana Vejvara, který však zakončil pouze do gólmana Moslera.

O tři minuty později to bylo již 4:0. Znovu u toho byla dvojice Pavel Bucha - Jan Vejvar, druhý jmenovaný centroval před branku, kde nabíhající Marco Lauricella přidal svůj druhý gól. Hattrick dokonal Marco Lauricella v 67. minutě, po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Daniel Stropek, jeho střelu srazila obrana k útočníkovi sešívaných, který doklepl míč do branky.

Šestý gól si připsal Pavel Bucha, když z velkého vápna s přehledem uklidil do branky zpětnou přihrávku od Michaela Höniga. Sedmý a zároveň poslední gól vstřelili dorostenci Slavie v 90. minutě. Centr Jana Vejvara propadl až na zadní tyč, odkud uklidil míč do branky Šimon Havrda.

Zápas hodnotil trenér Pavel Trávník: „Povedl se nám vstup do utkání, čímž jsme získali klid. V druhém poločase se nám podařilo zlomit odpor soupeře úplně a přidali jsme další branky. Zápas se nám herně i výsledkově vydařil, hráči podali dobrý výkon a ze zápasu bereme zasloužené tři body," řekl trenér týmu U19.
0:7

Sestavy

Slezský FC Opava

Mosler - Dybal (46. Štefka), Vrána (78. Hluchý), Socha (77. Stošek), Veselý (80. Hartmann), Keller, Rychlý, Musila, Kuzník (76. Souček), Kolísek, Hurta

SK Slavia Praha

Toman - Schneider, Stropek (80. Vyskočil), Pek, Havrda - Bucha, Beňo - Vejvar, Hönig, Krejdl (71. Novák) - Marco Lauricella (78. Kovařík)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 3., 63. a 67. Marco Lauricella, 30. Hönig, 53. Vejvar, 70. Bucha, 90. Havrda

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články