Pět gólů do sítě Karviné! Slavia postupuje do semifinále poháru | SK Slavia Praha
Více

Pět gólů do sítě Karviné! Slavia postupuje do semifinále poháru

5:2
(2:1)
Pohár, 12. 4. 2017, Eden
Pohár, 12. 4. 2017, Eden
SK Slavia Praha - MFK Karviná
Branky: <b>Branky:</b> 24. Frydrych, 38. Ščuk, 49. Mingazov, 63. Tecl, 67. Bořil - 34. Wágner, 54. Lüftner vlastní <br> <b>Žluté karty:</b> Mingazov - Wágner, Budínský <br> <b>Rozhodčí:</b> Berka – Pochylý, Polák
PRAHA/EDEN - Podruhé během pěti dnů se Slavia utkala s Karvinou, tentokrát to bylo v rámci čtvrtfinále MOL Cupu. I v tomto případě si sešívaní se svým soupeřem poradili, navíc se jim podařilo vstřelit hned pět branek, které jim zajistily postup mezi nejlepší čtyři týmy!
Do pohárového utkání nasadil trenér Jaroslav Šilhavý výrazně obměněnou sestavu. Jiřího Pavlenku nahradil v bráně Přemysl Kovář. Na pozici stopera nastoupil s kapitánskou páskou Jiří Bílek, levý kraj obrany patřil Janu Bořilovi. Na křídlech dostali důvěru Ruslan Mingazov a Stanislav Tecl. Po karetním trestu se vrátil Josef Hušbauer.

Slavia měla od úvodu utkání herní převahu a snažila se co nejdříve prolomit odpor hostů z Karviné. Otevřít skóre se snažil střelou zpoza vápna Josef Hušbauer, mířil těsně nad. Velkou příležitost si Slavia připsala ve 23. minutě, když se ke střele dostal Jasmin Ščuk, jeho pokus však obrana soupeře tečovala těsně vedle pravé tyče brankáře.

O minutu později se už sešívaní dočkali! Po centru Josefa Hušbauera se míč ve vápně odrazil k Michalu Frydrychovi, který pohotovým zakončením poprvé rozvlnil síť za zády brankáře Pindrocha. Ve 31. minutě se k odraženému míči dostal Ruslan Mingazov, svoji střelu však namířil pouze do středu branky.

Karviná se hned z první vážnější šance dočkala gólu. Lukáš Budinský předložil míč před Tomáše Wágnera, který ve skluzu uklidil míč do branky. Sešívaní si vzali vedení zpět o čtyři minuty později. Josef Hušbauer posunul míč na Jasmina Ščuka, který si míč připravil na střelu a přesnou ranou k tyči vstřelil druhou branku Slavie.

Do druhého poločasu vstoupila Slavia výborně! Jasmin Ščuk vymyslel skvělou přihrávku na rozběhnutého Ruslana Mingazova, který postupoval sám na brankáře. Reprezentant Turkmenistánu zvolil parádní řešení a chytrým lobem zvýšil na 3:1!

V 54. minutě se Karviná opět dotáhla na rozdíl jednoho gólu, zakončení útočícího hráče Karviné si nešťastně srazil do vlastní sítě Michael Lüftner. Karviná byla blízko vyrovnání v 60. minutě. Po rohovém kopu se dostal ke střele Lukáš Budinský, jeho zakončení obrana Slavie v poslední chvílí zblokovala.

Do dvoubrankového vedení šla Slavia znovu v 63. minutě. Jasmin Ščuk se dostal ve vápně ke střele, jeho prudkou ránu brankář Pindroch vyrazil jen před sebe, odražený míč dorazil do odkryté branky Stanislav Tecl a bylo to 4:2! A 67. minuta přinesla pátou branku, Ruslan Mingazov vystřelil zpoza vápna, jeho povedenou ránu Branislav Pindroch opět vyrazil pouze před sebe a dobíhající Jan Bořil popáté rozradostnil příznivce Slavie.

Pěknou střelu z dálky vyslal v 85. minutě ještě střídající Jaromír Zmrhal, jeho prudká rána ale mířila jen těsně vedle.

Slavia porazila ve čtvrtfinále poháru Karvinou 5:2 a může se těšit na semifinálový los.
5:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Kovář – Frydrych, Bílek, Lüftner, Bořil – Ngadeu –Tecl (64. van Buren), Hušbauer, Ščuk (84. Barák), Mingazov (73. Zmrhal) – Mešanovič

MFK Karviná

Pindroch – Moravec, Košťál, Jovanović, Eismann – Šisler (54. Panák), Janečka (69. Hošek) – Budínský, Weber, Kalabiška – Wágner (61. Dressler)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 24. Frydrych, 38. Ščuk, 49. Mingazov, 63. Tecl, 67. Bořil - 34. Wágner, 54. Lüftner vlastní <br> <b>Žluté karty:</b> Mingazov - Wágner, Budínský <br> <b>Rozhodčí:</b> Berka – Pochylý, Polák
Diváci
4438

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články