Po čtyřiatřicáté v lize bez prohry. Venku opět jen za bod | SK Slavia Praha
Více

Po čtyřiatřicáté v lize bez prohry. Venku opět jen za bod

1:1
(0:0)
8. kolo, 23. 9. 2017, Letná
8. kolo, 23. 9. 2017, Letná
FC Zlín - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 84. Vukadinovič (pen) - 76. Škoda<br> <b>Žluté karty:</b> Traore - Frydrych, Jugas<br> <b>Rozhodčí:</b> Královec – Nádvorník, Pospíšil
ZLÍN - Po vyhraném derby čekalo sešívané utkání na Moravě proti Zlínu, ve kterém mohli posunout šňůru ligové neporazitelnosti na 34 utkání. Ač se jim to podařilo, radost kalil fakt, že protáhli i jinou sérii. Z hřiště soupeře odjíždí Slavia opět jen s bodem za remízu.
V základní sestavě oproti derby chyběli Simon Deli a Michael Ngadeu, na hřišti je nahradili Michal Frydrych a Tomáš Souček.

Do první vážnější šance se tlačil Vukadin Vukadinovič, míč ale před brankou netrefil. Poté dvakrát zahrozil Josef Hušbauer, nejprve levačkou vypálil ze střední vzdálenosti a jeho střela skončila těsně nad. Druhý pokus červenobílého záložníka nadvakrát ztlumil brankář Dostál.

19. minuta přinesla velkou příležitost Slavie, Miroslav Stoch postupoval v nadějné pozici na Dostála, místo střely ale volil přihrávku, na kterou Milan Škoda nedosáhl. Další velkou šanci měl po centru Eduarda Sobola Mick van Buren, ve skluzu ale odkrytou branku přestřelil.

Ve druhém poločase nejprve zahrozil Miroslav Stoch, jehož dělovka skončila nad brankou. Na druhé straně se pak k dobré střele dostal Lukáš Železník, také on ale branku minul.

První gól utkání přišel v 76. minutě. Tomáš Necid vybojoval rohový kop, který rozehrál Ruslan Rotaň a obránce soupeře si pod tlakem Milana Škody srazil míč do vlastní sítě. 

Domácí si dočkali vyrovnání v 84. minutě. Gólmanu Laštůvkovi se nevyvedl odkop a nabil přímo Diopovi. Toho zastavil v pokutovém území faulem Jakub Jugas, nařízený pokutový kop proměnil Vukadin Vukadinovič střelou k pravé tyči.

V závěru zápasu měl velkou příležitost Jaromír Zmrhal, ve vyložené pozici ale branku přestřelil. Také Zlín mohl v nastavení strhnout vedení na svou stranu, ale Vukadin Vukadinovič zakončoval pouze do tyče.

Slavia tak remizovala ve Zlíně 1:1 a vytvořila nový český rekord 34 neprohraných zápasů v řadě.
1:1

Sestavy

FC Zlín

Dostál – Matejov, Bačo, Gajič, Holzer – Vukadinovič, Traore (82. Podio), Jiráček, Ekpai (77. Beauguel) – Železník (65. Džafič), Diop

SK Slavia Praha

Laštůvka – Bořil, Jugas, Frydrych, Sobol – Souček – van Buren (73. Necid), Hušbauer (61. Zmrhal), Rotaň, Stoch – Škoda

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 84. Vukadinovič (pen) - 76. Škoda<br> <b>Žluté karty:</b> Traore - Frydrych, Jugas<br> <b>Rozhodčí:</b> Královec – Nádvorník, Pospíšil
Diváci
5564

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články