Necidovy hlavičky zařídily jasnou výhru | SK Slavia Praha
Více

Necidovy hlavičky zařídily jasnou výhru

2:0
(1:0)
9. kolo, 1. 10. 2017, Eden Aréna
9. kolo, 1. 10. 2017, Eden Aréna
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno
Branky: <b>Branky: </b>43. a 74. Necid<br> <b>ŽK: </b>Hušbauer - Gáč<br> <b>Rozhodčí: </b>Nenadál – Moláček, Myška<br>
PRAHA/EDEN ARENA - Slavia jasně přehrála poslední Zbrojovku Brno a vytvořila si řadu šancí, o výsledku 2:0 ale rozhodly dvě branky navrátilce Tomáše Necida!
Sešívaní nastoupili na Zbrojovku opět s obměněnou sestavou, do které se po delší absenci vrátil Danny, ve které ale naopak chyběl kvůli zranění v oblasti pánve Milan Škoda. Na hrotu tak stejně jako v Astaně nastoupil od začátku Tomáš Necid.

A nástup sešívaných byl opravdu drtivý. Už ve 2. minutě se ke střele dostal Hušbauer a gólman Halouska jen s námahou vyrazil skákavý balon na roh.

Hned po rohu hlavičkoval z malého vápna Altintop, i jeho pokus ale dokázal Halouska vytlačit na roh.

A do třetice se po rohovém kopu ve 4. minutě opřel do míče ve vápně hlavou Deli, tentokrát ale za brněnského gólmana zaskočilo břevno.

Nápor Slavie pokračoval, a když v 8. minutě Altintop našel obloučkem Dannyho a ten z voleje poslal míč do sítě, vypadalo to, že se Eden bude poprvé radovat. Výbuch tribun ale zastavil zdvižený praporek rozhodčího, který postřehl centimetrový ofsajd.

Ve 14. minutě pak dostal na středu hřiště prostor kapitán Josef Hušbauer, opřel se do balonu a z cca 25 metrů trefil pravou tyč Halouskovy brány.

Příval šancí Slavie pak trochu zpomalil, brněnští se ale na polovinu domácích dostávali jen velmi sporadicky a jen na velmi krátké úseky. Ve 23. minutě tak opět zahrozili sešívaní, když Necid ve vápně sklepl balon pro Altintopa, i tentokrát ale jeho přízemní ránu vyrazil gólman Zbrojovky.

Po půlhodině hry se opět vytáhl gólman Halouska, když se po dalším rohu Slavie dostal ve skrumáži před brankou k hlavičce Jugas, hostující brankář ale jeho pokus vytáhl z brankové čáry.

Brno se k první střele dostalo až po 35 minutách. To zpoza vápna napřáhl Michal Škoda, s jeho přízemním pokusem ale Laštůvka neměl větší problémy. Krátce na to střílel z úhlu Franco, jeho pokus ale minul vzdálenější tyč.

Do vedení tak Slavia šla až těsně před poločasem. Ve 43. minutě se k Hušbauerově centru dostal ve vápně Tomáš Necid a hlavou poslal do sítě svou první ligovou brankou po návratu do Edenu.

I po přestávce se hrálo převážně před brankou Brna. Po hodině hry se od Dannyho dostal míč přes Bořila až k Altintopovi, jeho střela z velkého úhlu ale skončila mimo.

Jen o chvíli později si oblouček od Altintopa zpracoval ve vápně Sýkora a akrobaticky zakončil „nůžkami“, jeho pokus ale skončil několik desítek centimetrů vedle levé tyče.

Ve druhé půli postupně Stoch nahradil Sýkoru a van Buren Altintopa a právě Mick van Buren se dostal do další příležitosti, když v 72. minutě natáhl zpoza vápna, i jeho ránu ale Halouska vyrazil dobrým zákrokem na roh.

V 74. minutě už se ale vedení Slavie zdvojnásobilo. Mick van Buren se dostal k centru z pravé strany téměř od brankové čáry, jeho oblouček přeletěl všechny hráče ve vápně a Tomáš Necid neměl na zadní tyči větší problém poslat hlavou do sítě svou druhou branku v zápase.

Do konce zápasu si pak už Slavia skóre pohlídala a prodloužila tak svoji rekordní ligovou neporazitelnost! Zbrojovce nedovolila prakticky nic a zvítězila 2:0!
2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Sýkora (61. Stoch), Hušbauer, Altintop (71. van Buren), Ngadeu, Danny (82. Souček) – Necid

FC Zbrojovka Brno

Halouska – Gomes, Jovanović, Gáč, Vraštil – Sedlák, Polák – Fortes (82. Přichystal), Kratochvíl (66. Juhar), Lutonský – Michal Škoda (75. Kone)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky: </b>43. a 74. Necid<br> <b>ŽK: </b>Hušbauer - Gáč<br> <b>Rozhodčí: </b>Nenadál – Moláček, Myška<br>
Diváci
11467

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články