Rozhodla jediná branka | SK Slavia Praha
Více

Rozhodla jediná branka

1:0
(0:0)
13. kolo, 5. 11. 2017, Doosan Arena
13. kolo, 5. 11. 2017, Doosan Arena
FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 79. Kolář <br> <b>ŽK:</b> Hájek – Bořil, van Buren <br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Nádvorník, Paták
PLZEŇ/DOOSAN ARENA - Slavia podruhé v sezoně odchází z ligového zápasu bez bodu. Vedoucí Plzni podlehla ve vyrovnaném utkání 0:1, když se deset minut před koncem trefil domácí kapitán Kolář.
Slavia začala zápas tentokrát s Ruslanem Rotaněm nebo Jaromírem Zmrhalem v záloze, do útoku se na rozdíl od čtvrtečního utkání s Villarrealem postavil kapitán Milan Škoda.

Zápas začal aktivně a už první minuty přinesly šance na obou stranách. Hned ve 3. minutě vyslal Krmenčík do brejku po levé straně Kopice, kterému na středu nabíhal Petržela, přihrávka plzeňského záložníka byla ale naštěstí příliš dlouhá.

O dvě minuty později poslal na druhé straně pro změnu dobrý přízemní centr z pravé strany Bořil, nabíhajícímu Hušbauerovi ale nevyšel krok a balon v dobré pozici nezasáhl.

V 11. minutě se pak míč po ose Rotaň – Zmrhal dostal středem až do vápna ke Škodovi, jeho střelu po zemi ale Kozáčik vytáhl na roh.

Slávistům se zpočátku dařilo dostávat se kombinací do vápna soupeře. V jedné takové akci ze 17. minuty prostrčil Hušbauer míč na pravé straně na Bořila, který svou střelu z otočky ale opřel jen do bojujícího dua Škoda-Hájek, od kterých se nakonec balon dostal do zámezí.

Ve 20. minutě si tlak vytvořili pro změnu plzeňští a balony létaly před Laštůvkou ze strany na stranu, gólman Slavie ale nakonec nemusel zasahovat, a to ani proti hlavičce Krmenčíka po rohovém kopu, která zamířila do boční sítě.

Po půlhodině hry naskakovala na Bořilův cent ve vápně hned trojice sešívaných a k zakončení se nakonec dostal Mick van Buren, jeh hlavička ale mířila jen vedle vzdálenější tyče.

Ve 36. minutě pak Hořavův centr vyhlavičkovala obrana jen na velké vápno ke Kolářovi, jeho střelu ale dokázal Simon Deli zblokovat na roh. O tři minuty později vytvořil Zmrhal palebnou pozici pro Rotaně, s jeho pokusem z 20 metrů si ale Kozáčik poradil.

Hned po přestávce se mohla v hustém dešti prosadit Slavia. Rotaň našel ve vápně van Burena, ten po otočce vrátil za sebe na Škodu a jeho rána levačkou z hranice velkého vápna proletěla vedle Kozáčikovy levé tyče. Krátce na to mohl jít do samostatného úniku po Kolářově pasu Krmenčík, Laštůvka mu ale šanci sebral včasným vyběhnutím.

Hned v 53. minutě ale přišla obrovská šance Plzně. Řezník našel na levém křídle Petrželu, ten poslal ostrý centr do vápna mino Laštůvkův dosah, k hlavičce se dostal Krmenčík a balon nasměroval jen těsně vedle šibenice slávistické brány.

Ovšem branku mohli na druhé straně vsítit i slávisté. Po rohovém kopu z 55. minuty se ke střele na penaltovém puntíku dostal zcela volný Jugas, který sice překonal Kozáčika, balon ale na brankové čáře stačil zablokovat jeden z plzeňských obránců.

V 69. minutě se pak Zeman dokázal na pravé straně protáhnout kolem Sobola, udělal kličku do středu a z úhlu vystřelil, Laštůvka ale jeho ránu na přední tyč dokázal vyrazit na roh. Minutu na to pak Zeman rozehrál přímý kop z pravé strany a Kolářova hlavička skončila jen těsně nad Laštůvkovou brankou.

V 74. minutě po rychlém brejku vypálil z levé strany vápna Kopic, svou křížnou střelu ale poslal přes natahujícího se Laštůvku jen metr vedle vzdálenější tyče. O tři minuty později se na druhé straně opřel do balonu střídající Stoch, balon ale chytil opačnou faleš a z 22 metrů se stočil mimo branku.

Až v 79. minutě přišla první branka zápasu. Daniel Kolář si potáhl balon z levé strany na hranici vápna, všiml si poměrně vysokého postavení Laštůvky a svou přesnou střelu poslal přes našeho gólmana do horního růžku branky.

Trenér Šilhavý reagoval střídáním Tomáše Necida, který na hřišti nahradil van Burena, a Slavia držela balon, ani jeden z dlouhých centrů mířících na naše útočníky ale v šanci nepřerostl. Kozáčika do závěru zápasu vylekala jen Ngadeuova dělovka zpoza vápna, kterou ale plzeňský brankář nadvakrát zkrotil. Škodova hlavička po Hušbauerově centru pak zamířila vysoko nad břevno.

Slavia tak podruhé v ligové sezoně odchází bez bodu, v Plzni podlehla po vyrovnaném zápasu 0:1. Na Viktorii tak ztrácí v aktuální ligové tabulce už 14 bodů.
1:0

Sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hořava (84. Živulić), Hrošovský – Petržela (62. Zeman), Kolář (C), Kopic – Krmenčík (88. Řezníček)

SK Slavia Praha

Laštůvka – Bořil, Jugas, Deli, Sobol – Ngadeu, Rotaň (71. Stoch) – Van Buren (80. Necid), Hušbauer, Zmrhal (60. Sýkora) – Škoda (C)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 79. Kolář <br> <b>ŽK:</b> Hájek – Bořil, van Buren <br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Nádvorník, Paták
Diváci
11640

Aktuálně

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Další články