Gól v nastavení rozhodl o výhře Zlína | SK Slavia Praha
Více

Gól v nastavení rozhodl o výhře Zlína

1:2
(1:1)
22. kolo, 1. 4. 2018, Eden Arena
22. kolo, 1. 4. 2018, Eden Arena
SK Slavia Praha - FC Zlín
Branky: <b>Branky:</b> 28. Škoda - 7. Holzer, 90. Ekpai<br> <b>ŽK:</b> Ekpai, Matejov, Bartošák, Hnaníček, Džafič<br> <b>Rozhodčí:</b> Hrubeš - Kříž, Myška
Smolnou velikonoční neděli mají za sebou slávisté. Zlín šel v Edenu brzy do vedení, sešívaní neproměnili penaltu, dvakrát trefili tyč, a i když se jim do půle podařilo vyrovnat, nakonec odchází bez bodu. O výhře Zlína rozhodl v nastaveném čase po rychlém brejku Ekpai.
Trenér Trpišovský musel řešit hned několik nepříjemných absencí. Do zápasu nemohli kvůli zranění zasáhnout Deli, van Buren, Zmrhal a Mešanovič, viróza na hřiště nepustila Hromadu a čtyři žluté karty pak Dannyho.

V obraně se tak vedle Jugase s Bořilem objevili Pokorný se Sýkorou, na pozici defenzivního záložníka se postavil Kúdela a na pravý kraj zálohy se vrátil Mingazov.

Byl to ale Zlín, kdo udeřil prakticky z první útočné akce. V 7. minutě se k balonu ve vápně dostal Gajič, hlavou ho posunul na levou stranu Danielu Holzerovi a ten tvrdou ranou pod břevno propálil Koláře.

Blízko k vyrovnání byli sešívaní o deset minut později, kdy na malém vápně hlavičkoval Milan Škoda, balon se ale odrazil od pravé tyče zpět do hřiště a s následnou Součkovou patičkou si na opačné straně brány poradil Zdeněk Zlámal.

Ve 23. minutě pak po rychlé akci na levé straně pálil Hušbauer, jeho rána byla ale ztečována na roh. Po něm Zlámal vyboxoval míč opět jen k Hušbauerovi, i jeho druhý pokus ale skončil po teči jednoho z obránců mimo tři tyče.

A hned z další akce se urodila penalta pro Slavii. Balon se ze středu hřiště dostal na pravou stranu vápna k Bořilovi, jeho ostrý centr zastavil Gajič s pomocí ruky a červenobílí měli velkou šanci vyrovnat.

Na puntík si míč postavil jindy neomylný Milan Škoda, střelu umístěnou k levé tyči ale zlámal vystihl a vyrazil ji na roh.

Slávistického kapitána ale neproměněný pokutový kop nemusel dlouho mrzet. Už ve 28. minutě hodil z pravé strany do vápna dlouhý centr Bořil, na bližší tyči hlavou prodloužil Souček a rozběhnutý Škoda zatloukl míč hlavou do sítě.

A ve 35. minutě mohli jít sešívaní dokonce do vedení, když se Sýkora prosmýkl po levé straně a od brankové čáry poslal ostrý centr, který zlínský Bačo srazil na vlastní tyč.

Těsně před poločasem mohl ještě vedení na stranu Zlína strhnout opět Holzer, který se na malém vápně hlavou opřel do dlouhého balonu od Traoreho, proti němu ale reflexivně zasáhl Kolář, který balon vyrazil k Bořilovi.

Do druhé půle vstoupili slávisté aktivněji a k několika slibným akcím se dostal Pavel Bucha, který na hřišti nahradil Ruslana Mingazova, do větší šance se ale sešívaní dostali až v 56. minutě. To na levé straně vápna přiťukl Stoch Bořilovi, který propálil Zlámala, radost ale slávistům zkazil odmávaný ofsajd.

V 66. minutě se pak sám před Zlámalem ocitl střídající Stanislav Tecl, kterého poslal obloučkem do úniku Stoch, slávistický útočník ale přehnal intenzitu svého lobu a přes vybíhajícího gólmana hostů poslal balon vysoko nad břevno.

Po nevýrazné pasáži přišla další – a tentokrát obrovská – šance Slavie až v 80. minutě. To se od Bořila dostal míč na pravé straně k Teclovi, ten poslal milimetrový centr do vápna, Škoda ale svoji střelu z první poslal jen do nohou gólmana Zlámala.

V minutě 84. se pak po rohovém kopu dostal na zadní tyči k hlavičce Souček, přes chumel hráčů ale mířil mimo.

Rozhodující akce zápasu ovšem přišla v nastaveném čase. Začala nadějnou standardkou slávistů, kdy po Hušbauerově centru hlavičkoval na zadní tyči Jugas, balon ale poslal směrem od branky. Dlouhý odkop zlínských sebral na polovině hřiště osamocený Vukadinovič, který běžel sám na Koláře, po kličce na pravou stranu vrátil míč za sebe a Ubong Ekpai poslal Zlín do vedení 2:1.

Sešívaní mohli ještě z poslední šance snížit, Tecl ale ve skluzu nezasáhl na malém vápně balon po Součkově sklepnutí. Slavia tak podruhé na jaře odešla ze zápasu bez bodu, se Zlínem doma prohrála 1:2.
1:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Bořil, Jugas, Pokorný, Sýkora (61. Tecl) – Kúdela, Souček – Mingazov (46. Bucha), Hušbauer, Stoch (84. Necid) – Škoda (C)

FC Zlín

Zlámal – Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák – Jiráček (C), Traoré (86. Džafič) – Ekpai, Hronek (70. Hnaníček), Holzer – Vyhnal (74. V. Vukadinovič).

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 28. Škoda - 7. Holzer, 90. Ekpai<br> <b>ŽK:</b> Ekpai, Matejov, Bartošák, Hnaníček, Džafič<br> <b>Rozhodčí:</b> Hrubeš - Kříž, Myška
Diváci
13477

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články