Doma se Slováckem bez branek | SK Slavia Praha
Více

Doma se Slováckem bez branek

0:0
(0:0)
26. kolo, 29. 4. 2018, Eden Arena
26. kolo, 29. 4. 2018, Eden Arena
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko
Sešívaní navzdory velkému tlaku nedokázali překonat obranu Slovácka a doma si tak připsali remízu 0:0. Nejblíže brance byl ve druhé půli Josef Hušbauer, jehož střela zpoza vápna skončila na tyči.

Trenér Trpišovský se při skládání sestavy musel poprat s absencemi karetními i zdravotními. Čtvrtá žlutá nepustila do zápasu Ondřeje Kúdelu, Jakuba Hromadu, Stanislava Tecla a Jana Sýkoru, zranění pak van Burena, Mešanoviče a Mingazova. Jen na lavičce pak utkání odstartovali Škoda, Hušbauer a Ngadeu, kterým zdravotní stav nedovolil plnou nálož 90 minut.

Naopak od úvodního hvizdu se poprvé od derby mohl představit stoper Simon Deli a do základu se vrátil i Jaromír Zmrhal, vedle Dannyho se v záloze postavil Pavel Bucha.

Sešívaní začali o něco lépe a už v 9. minutě se po dlouhém Kolářově nákopu dostal ke střele Necid, skluzující obránce ale dokázal jeho pokus nadzvednout mimo tři tyče. Deset minut na to se k první střele hostů dostal Kubala, svůj pokus ale poslal pro změnu nad branku.

Obrovský tlak si Slavia vytvořila ve 22. minutě. To se po centru z pravé strany dostal ve vápně k míči Necid a zády k bráně ho posunul za sebe na Stocha, jeho ránu ale dokázal zblokovat jeden z hostujících obránců. Odražený míč se ovšem za pár vteřin vrátil zprava na střed, kde ke střele natáhl Danny a levačkou zpoza vápna jen těsně minul pravou tyč.

Sešívaní byli i po zbytek první půle lepším týmem, Slovácko se na dostřel našeho vápna dostávalo jen sporadicky a Slavia si vytvářela šance. Ve 33. minutě našel Danny na pravé straně rozběhnutého Součka, který míč vracel do vápna, a tam jen těsně nedosáhl skluzující Jaromír Zmrhal. O šest minut později rozehrával přímý volný kop z levé strany Miroslav Stoch, který překvapivě zvolil střelu, svou ránu ale poslal jen do boční sítě Hečovy branky.

To už na hřišti nebyl Simon Deli, který si v jednom ze soubojů přivodil svalové zranění a po pár minutách ho musel nahradit Michael Ngadeu.

V závěru poločasu se do velké šance dostal ještě Tomáš Souček, který hlavičkoval do odkryté branky poté, co Tomáš Necid odblokoval vybíhajícího gólmana Heču. Součkovu střelu ale na brankové čáře vyhlavičkoval obránce Divíšek.

Nastavený čas první půle přinesl také žlutou kartu pro Tomáše Součka, kterou náš záložník viděl po souboji ve vápně soupeře. Pro Součka to byla čtvrtá žlutá, díky čemuž bude chybět v důležitém zápase s Plzní.

Druhý poločas pak přinesl prakticky konstantní tlak Slavie, ze kterého se soupeř na útočnou polovinu dostával jen výjimečně. V 56. minutě vyslal Bucha dopředu po pravé straně Stocha, ten centroval na zadní tyč a tam jen o krok nedosáhl na balon Tomáš Necid.

V 61. minutě pak přišla asi jediná šance Slovácka ve druhé půli. To když se po centru z levé strany octl ve vápně nehlídaný Krejčí, který ale svou hlavičku poslal těsně vedle pravé tyče.

V sešívaném dresu přišli během druhé půle na hřiště Hušbauer a Škoda a Slavia stupňovala svůj tlak. V 70. minutě Danny posunul balon právě střídajícímu Hušbauerovi a ten z hranice vápna trefil pravou tyč. O osm minut později se ke standardní situaci z levé strany postavil Stoch, který pro změnu zvolil zakončení na vzdálenější tyč a branku Slovácka minul jen o centimetry.

V 80. minutě prošel míč po hezké kombinaci sešívaných až na malé vápno k Dannymu, kterého tváří v tvář vychytal Heča, vzrušení se ale ukázalo jako zbytečné, když byl našemu záložníkovi odmáván ofsajd.

V 84. minutě zkusil štěstí Danny, s jeho skákavou střelou si ale gólman Slovácka poradil. Tři minuty před vypršením řádné hrací doby se pak po Stochově centru dral ve vápně k volnému míči Souček, kterého jeden z protihráčů viditelně stáhl za dres, rozhodčí ale zákrok jako penaltový neposoudil.

Sešívaní tak podruhé za sebou uhráli remízu 0:0 a jejich ztráta na vedoucí Plzeň se prohloubila na osm bodů. Právě s Viktorií hraje Slavia další domácí zápas v sobotu 5. května.

0:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Bořil, Jugas, Deli (31. Ngadeu), Flo – Souček – Stoch, Danny, Bucha (63. Hušbauer), Zmrhal (68. Škoda) – Necid

1.FC Slovácko

Heča - Juroška, Krejčí, Břečka, Divíšek - Daníček - Navrátil, Havlík (20. Machalík), Sadílek, Petr (55. Zajíc) - Kubala (82. Hofmann)

Detaily utkání

Branky
bez branek
Diváci
13118
Žluté karty
Danny, Souček - Divíšek, Navrátil, Daníček
Rozhodčí
Julínek - Dobrovolný, Dresler

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články