Juniorka: Z jihu Čech bod | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: Z jihu Čech bod

1:1
(1:0)
1. kolo, 31. 7. 2017, SCM Mladé
1. kolo, 31. 7. 2017, SCM Mladé
SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 4. Matoušek – 49. Bucha
ČESKÉ BUDĚJOVICE - V prvním zápase Juniorské ligy nastoupili junioři Slavie na půdě Českých Budějovic. Nepříznivý poločasový výsledek stačil ve druhém poločase srovnat kapitán Pavel Bucha, sešívaní však měli několik dalších šancí, které mohly zajistit zisk tří bodů.
V brance juniorky nastoupil Giorgi Chochishvili z Gruzie. Domácí do utkání vlétli a hned v druhé minutě trefili po hlavičce Matouška tyč. Do vedení šli o dvě minuty později, když potrestali chybu v rozehrávce Slavie a Jakub Matoušek otevřel skóre.

Poté zahrozili sešívaní, konkrétně Jan Vejvar, který na pravé straně unikl obraně, následnou zpětnou přihrávku však bránící hráč odvrátil na rohový kop. V 19. minutě postupovali sešívaní do rychlého protiútoku, nadějnou příležitostí zastavili domácí pouze faulem na Jana Vejvara, za který viděl Frnoch žlutou kartu.

Slavia pak převzala otěže hry a tlačila se za vyrovnáním, přes obranu domácích se však nedokázala prosadit. V 39. minutě přidali domácí druhý gól, ovšem radost netrvala dlouho, protože zakončující Jáša byl v době přihrávky v ofsajdu a branka tak neplatila. O minutu později si za obranu Českých Budějovic naběhl Jan Vejvar, jeho zakončení brankář domácích vychytal. Ve 45. minutě vytáhl skvělý zákrok gruzínský brankář Giorgi Chochishvili, který vytěsnil střelu Tomka na roh.

Na vyrovnání si museli sešívaní počkat do druhého poločasu. Marco Lauricella utekl svému obránci, přihrávkou našel kapitána Pavla Buchu, který přesnou střelou vyrovnal na 1:1. Vyrovnávací gól Slavii nabudil, Alejandro Mitrano střílel levačkou těsně vedle. Po podklouznutí Daniela Krejdla postupoval sám na brankáře Jakub Matoušek, Daniel Krejdl však svou chybu napravil a útočícího hráče soupeře stihl doběhnout a zabránit mu v zakončení. Hned z další akce postupoval sám na brankáře Jan Vejvar, v souboji 1 na 1 byl ale úspěšnější gólman Dynama.

Slavia v průběhu druhého poločasu tlačila svého soupeře a toužila po zisku tří bodů, v 80. minutě vypálil Marco Lauricella těsně vedle. 

Juniorka už druhý gól nepřidala a z jihu Čech veze bod za remízu 1:1. Ve čtvrtek 3. 8. od 17:30 nastoupí junioři v přípravném utkání na hřišti Karlštejna, soupeřem bude Králův Dvůr. První domácí utkání Juniorské ligy připadá na 7. 8. od 11:00 na Xaverově proti Jablonci.
1:1

Sestavy

SK Dynamo České Budějovice

Luksch – Řehoř (46. Kadlec), Jáša, Frnoch, Vaněk – Tomek (46. Štifter), Hála (46. Fišer) – Krejčí (K), Škoda, Chylík (70. Vlk) – Matoušek (81. Kubata).

SK Slavia Praha

Chochishvili - Krejdl, Stropek, Kingue (12. Bjeloš, 44. Havrda), Kovařík - Bucha (K), A. Lauricella, Mitrano - Vejvar, Badocha, M. Lauricella

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 4. Matoušek – 49. Bucha

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články