Juniorka: O výhře rozhodla druhá půle | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: O výhře rozhodla druhá půle

3:1
(0:0)
5. kolo, 28. 8. 2017, Xaverov
5. kolo, 28. 8. 2017, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Branky: <b>Branky:</b> 52. Čvančara, 63. Alvir (pen.), 73. Bucha - 60. Arzberger
PRAHA/XAVEROV - V dalším kole Juniorské ligy čekala na sešívané Plzeň. Po bezbrankovém prvním poločase začaly padat branky až v poločase druhém. Po trefách Čvančary, Alvira a Buchy porazila Slavia Plzeň 3:1
V brance nastoupil Giorgi Chochishvili, ve středu zálohy pak Marko Alvir, levý kraj zálohy měl na starost makedonský záložník Kristijan Trapanovski a na lavičce byl připraven do hry Aleksandar Trajković.

První poločas příliš vzruchu před oběma brankami nepřinesl, v závěru poločasu kopala Slavia přímý kop z nadějné pozice po faulu na Marka Alvira. Sám faulovaný se také postavil k jeho rozehrávce, svou střelu ale poslal pouze do zdi.

Branky začaly padat až ve druhém poločase. V 52. minutě unikl po pravé straně Jan Vejvar, předložil míč pod sebe do ideální pozice na Tomáše Čvančaru, který ve svém premiérovém startu za juniorku hned po sedmi minutách rozvlnil síť - 1:0. Plzeň vyrovnala v 60. minutě, Tomáš Arzberger napřáhl z dálky, jeho střelu tečovala obrana nešťastně do protipohybu brankáře Chochishviliho.

69. minuta přinesla opět vedení Slavie! Za souboj Aleksandara Trajkoviće s obráncem nařídil rozhodčí pokutový kop ve prospěch Slavie. K rozehrávce penalty se postavil Marko Alvir a poslal Slavii opět do vedení. V 73. minutě odskočili červenobílí do dvoubrankového vedení. Jan Vejvar opět utekl po pravé straně všem obráncům, našel zpětnou přihrávkou Pavla Buchu a kapitán Slavie přidal uklidňující třetí gól.

Juniorka si už závěr utkání pohlídala, Plzeň porazila 3:1 díky trefám Čvančary, Alvira a Buchy.

Vítězný zápas nad Plzní hodnotil trenér Pavel Řehák: „Horko těžko jsme dávali dohromady sestavu, nakonec jsme si pomohli s kluky z dorostu, přišel také Marko Alvir, který patřil k nejlepším na hřišti. První poločas to trošku odnesl, kostrbatostí jsme si moc šancí nevytvořili, měli jsme dost laciných ztrát míčů a špatné řešení předfinálních situací, kdy to hráči chtěli řešit finální přihrávkou, ale nebylo to pro ni ještě připravené. Do druhého poločasu už vlítla jiná juniorka a prezentovala se třemi góly. I když jsme ještě dostali gól na 1:1, tak jsme ještě dva góly přidali. Za druhý poločas si ty tři body zasloužíme," pochválil za výkon své svěřence Pavet Řehák.

Další utkání odehrají junioři v pondělí 4.9. od 13:00 na půdě Příbrami.
3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Chochishvili - Kovařík, Stropek, Chaluš, Havrda (83. Mach) - Vejvar, Bucha, Alvir, Trapanovski (60. Trajković) - Badocha (79. Stehno) - M. Lauricella (46. Čvančara)

FC Viktoria Plzeň

Sváček – R. Novák, Vacovský, Kadar, Vais, Ryška (75. Svoboda), Suchý (56. Pihrt), Mudra (54. Šulc), Pavlík (84. Čihák), Pek, Arzberger

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 52. Čvančara, 63. Alvir (pen.), 73. Bucha - 60. Arzberger

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články