Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. 1.FC Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Report ze zápasu SK Slavia Praha vs. 1.FC Slovácko"

2:1
(0:1)
10. kolo, 23. 2. 2018, UMT EDEN
10. kolo, 23. 2. 2018, UMT EDEN
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko
Branky: Branky: 39´Čížková, 59´Svitková, 73´Pincová

Slávistky nastoupily do odloženého zápasu podzimní části ligy proti Slovácku v nejsilnější sestavě. Počasí ale moc nepřálo, hrálo se ve velkém mrazu. Hned v úvodu se dostala do slibné možnosti Svitková, před vápnem však byla faulována a z následné standardky zamířila jen do brankářky. Zápas se hrál v solidním tempu za neustále územní převahy slávistek, které však trápila koncovka. Ve 12. minutě přímo z rohu trefila tyč Krejčiříková. Po chvilce se ke střele dostala Divišová a v dobré pozici zakončovala z otočky Krejčiříková těsně vedle. Tvrdou ranou orazítkovala tyč také Kožárová. Pak ale přišlo překvapení, ve 39. minutě Slovácko zahrálo standardní situaci, Michaela Dubcová trefila břevno a z následné zkrumáže doklepla Čížková. V závěru první půle ještě bez přípravy střílela Svitková, ale brankářka Růžičková byla pozorná.

Do druhé půle holky vstoupily aktivně a hned si vytvořily šanci, ale po rohu a následném závaru nedokázaly protlačit míč do sítě. V další možnosti Kořárová hlavičkovala slabě. Důležité vyrovnání přišlo v 59. minutě, Svitková se ocitla před vápnem a přesnou střelou k tyči nedala brankářce šanci. Slávistky nadále makaly a vytvářely si další příležitosti. Necidová v dobré pozici netrefila ideálně míč, prudká střela Krejčiříkové mířila přímo na gólmanku. Do vedení Slavii nakonec dostala kapitánka Pincová, když hlavou tečovala centrovaný míč od Svitkové po standardní situaci. O chvíli později trefila Necidová v pádu břevno. Vedení Slavia udržela a připsala si zasloužené tři body.

2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Votíková,Pincová,Bartovičová, Chlastáková,Bartoňová,Svitková, Krejčiříková,Divišová,Szewieczková, Kožárová,Jessen

1.FC Slovácko

Růžičková,Strnadelová,Paz Jaquelyn, Waltrová,Janíková, Fabová,Bychkova,Dubcová, Čížková,Janků,Valášková

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 39´Čížková, 59´Svitková, 73´Pincová

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články