2x Mešanovič, 1x van Buren. Slavia porazila Viktorku Žižkov 3:1 | SK Slavia Praha
Více

2x Mešanovič, 1x van Buren. Slavia porazila Viktorku Žižkov 3:1

3:1
(2:1)
přát, 5. 10. 2016
přát, 5. 10. 2016
SK Slavia Praha - FK Viktoria Žižkov
Branky: <b>Branky:</b> 10. van Buren, 30. a 67. Mešanovič – 28. Volek (pen.)<br> <b>ŽK:</b> Mešanovič<br>
PRAHA/STŘÍŽKOV - Slavia si reprezentační přestávku zpestřila přátelským utkáním s Viktorkou Žižkov a na Střížkově dokázala svého soupeře porazit 3:1. Skóre otevřel Mick van Buren, následně se dvakrát prosadil tradiční střelec Muris Mešanovič.
Slavia si reprezentační přestávku zpestřila přátelským utkáním s Viktorkou Žižkov. Vzhledem k tomu, že trenérovi Šilhavému chyběla v týmu řada hráčů, kteří si plní reprezentační povinnosti, doplnil mužstvo pro středeční zápas také hráči juniorky.

Na levé křídlo se tak ve svém premiérovém startu za A tým představil ghanský záložník Emmanuel Antwi. Do branky se pak postavil nejmladší z gólmanů áčka Josef Řehák.

Sešívaní šli do vedení v desáté minutě, Josef Hušbauer rozehrával od levé lajny standardní situaci a ve vápně přesně našel hlavu Micka van Burena, který míč umístil za Soukupova záda.

Na opačné straně hřiště se musel činit Řehák. Podrazký mířil z přímého kopu na zadní tyč a gólman Slavie míč pohotově vyrazil. O chvíli později mu navíc při Engelmannově střele pomohla tyč.

Přemohl ho až Zdeněk Volek z nařízené penalty. Ve 28. minutě se po obranném zákroku Frydrycha s Bořilem ujal pokutového kopu a střelou k pravé tyči překonal Řeháka.

Slavia ovšem odpověděla okamžitě. Van Burenovu krásnou střelu nůžkami sice ještě Soukup vytěsnil, sešívaní se ale drželi na dostřel od žižkovské branky. Nakonec udeřili po centru z pravé strany, kdy Jasmin Ščuk našel ve vápně nehlídaného Mešanoviče a ten míč jen usměrnil mezi tyče.

A protože Antwiho hlavičce chybělo víc síly a Železníkově střele zpoza vápna více přesnosti, šlo se nakonec do kabin za stavu 2:1 pro sešívané.

Druhý poločas měl pozvolnější rozjezd a první větší šance přišla až v 63. minutě. Centr Viktorky propadl na bližší tyč ke Klánovi, tomu ale nesedlo zakončení a poslal míč pouze vedle tyče. Mušku neměl seřízenou ani Engelmann, který z dálky mířil vysoko nad.

Po krásné akci Emmanuela Antwiho naopak v 67. minutě udeřil Muris Mešanovič. Ghanský záložník si na levé straně parádně ohlídal míč, proklouzl s ním obránci podél brankové čáry a naservíroval ho do vápna Mešanovičovi, který se nemýlil.

Trenér Jaroslav Šilhavý dal v následujících minutách prostor také střídajícím hráčům juniorky, zápas už ale mnoho zajímavých situací nepřinesl. V 83. minutě si s přímým kopem Engelmanna poradil Řehák a vyrazil míč ven, Mešanoviče naopak zbrzdil v útočném snažení praporek pomezního.

Slavia tak nakonec v přátelském utkání zvítězila nad Viktorkou Žižkov 3:1.

Záznam utkání


3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Mikula, Bílek (75. D. Souček), Frydrych, Bořil – Ščuk, Hušbauer – Železník, van Buren (68. Badocha), Antwi (68. Veselý) – Mešanovič (85. Pelyak)

FK Viktoria Žižkov

Soukup – Hašek, Egert, Pimpara, Josl – Podrazký, Pavlata, Sixta – Urbanec, Engelmann, Volek

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 10. van Buren, 30. a 67. Mešanovič – 28. Volek (pen.)<br> <b>ŽK:</b> Mešanovič<br>

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články