Hráči širšího kádru na Pardubice nestačili | SK Slavia Praha
Více

Hráči širšího kádru na Pardubice nestačili

5:1
(5:0)
příp., 3. 7. 2013, Pardubice
příp., 3. 7. 2013, Pardubice
FK Pardubice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b>: 29. a 36. Pospíšil, 40. Přibyl, 43. Vencl z pen., 44. Fusek - 85. Hurka
PARDUBICE/PRAHA - Slavia ve středu sehrála další přípravné utkání, na které se ale výsledkově nebude vzpomínat. Hráči ze šíršího kádru prohráli na východě Čech 1:5. Připravujeme podrobnosti.
Za Slavii nastoupili hráči širšího kádru doplnění o další z juniorky. Zbytek A týmu totiž ve čtvrtek po poledni odléta do švýcarska k pátečnímu utkání s Young Boys Bern.

Úvod utkání nenapovídal tomu, že klíčoví hráči A týmu zůstali v Praze. Slavia byla Pardubicím více než vyrovnaným soupeřem. Zhruba po čtvrthodině hry ale začali domácí přeci jen diktovat tempo hry.

Zaváhání ve slávistické rozehrávce využil ve 29. minutě domácí Hundák, který se po tvrdém střetu se Zákostelským dostal do vápna, a sám před Hrubešem našel na pravé straně Pospíšila, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku.

Další úspěch přidali domácí po sedmi minutách a byl u toho opět Hundák, jehož centr z rohového kopu zužitkoval opět Pospíšil a hlavou navýšil skóre. Na 3:0 zvýšil po kličce gólmanovi Přibyl.

Následovaly dvě branky takřka během minuty. Nejprve přidal další úspěch domácích z penalty Vencl, následně se Fusek prohnal po levé straně hřiště, dostal se až před brankáře Hrubeše, kterého prostřelil mezi nohama.

Ve druhé půli domácí už gól nepřidali, slávisté hráli vyrovnanější fotbal a připsali si i po šancích. Hned po šesti minutách se ve vápně hezky uvolnil Bazal, ale jeho kroucená střela branku netrefila. Sedm minut před koncem Červenka po centru Proška krásně přiťukl Dugovi, ale jemu střela nesedla.

Co Dugovi opravdu sedlo, byl centr v 85. minutě. Nádherně jím totiž z vlastní poloviny našel nabíhajícího Bazala, který předložil na zadní tyč Hurkovi a ten tak zaznamenal čestný úspěch slávistických mladíků, pro které bylo středeční utkání jistě velkou školou a ponaučením.
5:1

Sestavy

FK Pardubice

Frydrych - Přibyl, Tischler (46. Němeček), Vencl (46. Šejvl), Norek - Pospíšil, Kudrna (46. Fousek), Jeřábek (69. Vencl), Dostálek (55. Janecký) - Fusek (46. Rešetár), Hundák (55. T. Kakrda)

SK Slavia Praha

Hrubeš - Prošek, Synek (46. Červenka), Zákostelský, Bejbl (80. Bazal) - Čepelák - Bazal (73. Smolák), Hrubý (61. Peterka), Hurka, Tusjak (46. Duga) - Vondráček

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b>: 29. a 36. Pospíšil, 40. Přibyl, 43. Vencl z pen., 44. Fusek - 85. Hurka

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články