Slavia hrála v Berlíně 1:1. Remízu vystřelil Bunjaku | SK Slavia Praha
Více

Slavia hrála v Berlíně 1:1. Remízu vystřelil Bunjaku

1:1
(1:0)
přát., 7. 9. 2013, Howoge Arena Hans Zoschke
přát., 7. 9. 2013, Howoge Arena Hans Zoschke
1. FC Union Berlin E.V. - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 45. Teroode - 48. Bunjaku <b>ŽK:</b> Uyi (Slavia)
BERLÍN/HOWOGE ARENA - Slavia remizovala v přátelském zápase na půdě Unionu Berlín 1:1. Domácí šli do vedení v poslední minutě první půle, ve 48. minutě ale srovnal skóre testovaný záložník Alban Bunjaku.
Slávisté odjeli do Berlína celkem s dvaceti hráči, když na poslední chvíli vyřadilo lehké zranění z nominace Petra Kolaříka. Dva testovaní fotbalisté, Sergio Uyi a Alban Bunjaku se oba představili ve druhém poločase.

V první půli byl lepším týmem domácí Union. Poté, co v deváté minutě sebral Korešovi nadějnou šanci domácí gólman Glinker, se na dlouhou dobu jiskřilo jen před brankou Slavie. V 11. minutě zachránil Slavii ofsajd, který znemožnil uznat Özbekovu dorážku. Za dalších jedenáct minut hlavičkoval bez jednoho centimetru dvoumetrový stoper Unionu Christian Stuff, Rakovan ale jeho pokus chytil.

Gólman Slavie si za celý první poločas neodpočinul ani pár minut. Hned ve 26. minutě perfektním zákrokem vyškrábl na roh Kohlmannovu střelu, za minutu lapil další hlavičkový pokus Stuffa a hned po další akci Unionu musel reflexivně vykopávat Quiringovu střelu z deseti metrů.

Šance Slavie přišla až ve 34. minutě. Hurka našel na levém kraji vápna kolmicí Koreše, ten si míč posunul a svou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč. Pět minut nato pálil zpoza vápna Fenin, branku ale také těsně minul.

Nakonec se branky přeci jen dočkali domácí. Po centru z pravé strany se nedohodli bránící hráči v našem vápně, po nešťastném Nitrianského odkopu se k míči dostal Terodde a střelou o tyč Rakovana v poslední minutě první půle překonal.

Sešívaní do druhé půle obměnili sestavu a na hřiště poslali oba dva testované hráče a právě jeden z nich, záložník Alban Bunjaku se už ve 48. minutě odvděčil gólem. Na polovině soupeře obral o míč váhajícího obránce a podél gólmana poslal míč do sítě. 1:1.

Po vyrovnávací brance byla pro změnu aktivnějším týmem Slavia, postupem času se hra ale vyrovnala a míč se pohyboval převážně na středu hřiště. V 80. minutě slávistický stoper Uyi nedosáhl na míč a dal tak příležitost Dauschovi, ten ale svou střelu poslal vedle Hrubešovy branky. V 83. minutě se na druhé přes Dostála a Juhara dostal míč k Bunjakuovi, jeho střelu ale vyrazil gólman Glinker na roh.

Slavia tak remizovala v Berlíně s Unionem 1:1. Přesně za týden se představí už v ostrém utkání, v Gambrinus lize hostí v sobotu od 20:15 Mladou Boleslav.
1:1

Sestavy

1. FC Union Berlin E.V.

Glinker – Kopplin, Puncec, Stuff (46. Oschkenat), Kohlmann (46. Mlynikowski) – Özbek (68. Koch) – Quiring, Dausch – Silvio (68. Zejnullahu) – Skrzybski, Terodde

SK Slavia Praha

1. poločas Rakovan – Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Čonka – Hurka, Petrák – Fenin, Kisel, Koreš – Škutka
2. poločas Hrubeš – Nitrianský, Uyi, Dobrotka, Dostál – Petrák (78. Vondráček), Gecov – Mičola, Bunjaku, Juhar – Škoda

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 45. Teroode - 48. Bunjaku <b>ŽK:</b> Uyi (Slavia)
Diváci
918

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články