Juniorka rozhodla o výhře nad Olomoucí v nastavení | SK Slavia Praha
Více

Juniorka rozhodla o výhře nad Olomoucí v nastavení

2:1
(0:1)
28. kolo, 24. 3. 2014
28. kolo, 24. 3. 2014
SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc
Branky: Branky: 56. Souček, 90. Sodoma – 30. Falta. Rozhodčí: Nenadál – Hock, Aubrecht. ŽK: Souček – O. Ševčík.
PRAHA/UMT EDEN – Slávistická juniorka ve vyrovnaném zápase za nepříznivého počasí dokázala vybojovat velmi cenné tři body nad Sigmou Olomouc. Vítěznou branku vstřelil v nastaveném čase Jiří Sodoma.
Utkání mnoho povedených akcí na obou stranách nenabídlo. Jak Slavia, tak Sigma bojovaly nejen se soupeřem, ale také s počasím a s umělou trávou, na kterou byl zápas přemístěn právě kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám.

Poprvé zahrozili hosté, ale Hladík mířil nad Řehákovu branku. Na polovině soupeře zlobil Marek Červenka, ale žádná z akcí sešívaných se neujala. Skóre utkání tak otevřeli hosté, když se z pravé strany do středu hřiště dostal Falta a povedeně zakončil přesně ke vzdálenější tyči.

Do šaten se šlo o poločas za jednobrankového vedení Olomouce. Slávisté se dočkali vyrovnání po jedenácti minutách hry druhé půle. Po závaru ve vápně Sigmy a několika zakončení dostal míč za brankovou čáru Tomáš Souček.

Když už to vypadalo, že se oba týmy rozejdou smírně se ziskem jednoho bodu za remízu 1:1, tal zápas rozhodl ve vápně důrazný Jiří Sodoma. Sešívaní tak získali tři body, za týden hrají sešívaní v Jablonci.

Trenér Šmejkal: Byli jsme šťastnější

„Myslím si, že to bylo zajímavé utkání. Samozřejmě to trochu ovlivnila umělá tráva, ale v tomhle počasí jsme nemohli hrát jinde,“ popsal peripetie ohledně změny hřiště trenér Daniel Šmejkal.

„Do utkání jsme nevstoupili špatně, prvních patnáct minut jsme měli velmi dobrých. Pak se hra vyrovnala a Olomouc vstřelila gól. Musím říct, že po inkasované brance byla Olomouc do poločasu lepším týmem,“ vrátil se Šmejkal k první půli.

„Druhý poločas jsme odehráli velmi dobře a zasloužili jsme si vyrovnat. Jsme ale samozřejmě strašně rádi, že se nám povedlo vstřelit vítězný gól. Byla to ale také trochu otázka štěstí,“ přiznal trenér Slavie.

„Utkání bylo podle mě remízové. Olomouc byla lepší v první půli, my v té druhé. Štěstí se v závěru přiklonilo k nám, za což jsme rádi,“ těšilo kouče Slavie. Sešívaní se tak nadále drží na čele tabulky. „Do konce soutěže je hodně daleko. Soustředíme se na každý zápas. Zároveň chceme, aby hráli naši mladí hráči,“ dodal Šmejkal. Dnes například utkání rozhodl Jiří Sodoma, který věkem patří ještě do dorostu.

V utkání scházelo trio Peterka – Salašovič – Čepelák. „Honzu Peterku v minulém utkání trochu přišlápli, takže má problém s kotníkem. Radši jsme ho pošetřili. Nikolas Salašovič měl problém s lýtkovým svalem, ale už s tréninkem začíná stejně jako Marek Čepelák po zimní operaci kolene,“ vysvětlil trenér.

2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Prosek, Kolařík, Souček, Čonka – Verner, Šimeček – Smolák (46. Zámečník), Vondráček (59. Frejlach), Sodoma – Červenka.

SK Sigma Olomouc

Chvěja – Hladík, A. Řehák (46. Kotouč), O. Ševčík, Moroole – Stříž, Bala (60. Kalvach), P. Ševčík (73. Bzirský), Falta – A. Ševčík, Schmidt

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 56. Souček, 90. Sodoma – 30. Falta. Rozhodčí: Nenadál – Hock, Aubrecht. ŽK: Souček – O. Ševčík.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články