Juniorka jde do čela! V deseti otočila skóre proti Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Juniorka jde do čela! V deseti otočila skóre proti Boleslavi

4:1
(0:0)
32. kolo, 14. 4. 2014
32. kolo, 14. 4. 2014
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav
Branky: Branky: 65. (pen.) a 89. Červenka, 61. Sodoma, 90. Zámečník – 59. Kateřiňák (pen.). Rozhodčí: Zadinová – Vaňkát, Severýn. ŽK: Bejbl, Kolařík – Kateřiňák, Křapka, Mehanovič. ČK: 55. Hrubeš (SLA).
PRAHA/HORNÍ POČERNICE – Slávistická juniorka proti Mladé Boleslavi předvedla skvělý obrat a v deseti otočila skóre zápasu. Středočeši vedli po proměněné penaltě a vyloučení brankáře Hrubeše, následně ale Sodoma, dvakrát Červenka a Zámečník dali výsledku finální podobu, a to 4:1.
V sestavě sešívaných se od úvodních minut představila nová akvizice Švýcar Roger Guy Eschmann nebo Jiří Sodoma a Luboš Tusjak, kteří patří do kádru A-týmu.

Od úvodních minut nic nenasvědčovalo tomu, že by v utkání mělo padnout pět branek. Oba týmy neriskovaly, hrálo se první místo v Juniorské lize. V první příležitosti byl po centru Tusjaka Sodoma, ale skóre se ještě zdaleka neotevíralo.

Po půlhodině se po pravé straně pěkně prosadil Eschmann a přetaženým centrem našel na zadní tyči Vernera, ten v těžké pozici míč trefil, ale pokus šel mimo branku. Ten samý hráč se dostal k nebezpečné střele ještě čtyři minuty před koncem poločasu, dopadl opět bezúspěšně.

Do druhé půle naskočil Marek Červenka a jeho důraz v útoku byl znát. Po deseti minutách druhé půle ale vstřelili první gól hosté. Předcházel mu faul brankáře Karla Hrubeše, který byl podle sudí ve vápně a tak nařídila penaltu. Vyloučeného Hrubeše nahradil Řehák a Kateřiňákův pokutový kop byl krátký.

Sešívaní ale nesložili zbraně a v deseti se snažili o vyrovnání a obrat v utkání. Chvíli po gólu se po pěkné kombinaci se Smolákem dostal do akrobatického zakončení Sodoma a míč o břevno poslal do sítě.

Za čtyři minuty se pískala další penalta, tentokrát za ruku ve vápně Boleslavi. Míč si postavil Marek Červenka a bezpečně dokonal obrat sešívaných. Svěřenci trenéra Šmejkala i v deseti nepouštěli hosty do konstantního tlaku a kontrolovali utkání.

Boleslav vše vsadila na jednu kartu a po závarech před Řehákem tak mohli sešívaní využívat nebezpečných protiútoků. Minutu před koncem utekli sešívaní ve třech a opět suverénně zakončoval Marek Červenka. Ve druhé minutě nastavení dal výsledku konečnou podobu Jakub Zámečník, který dorazil Vernerovu střelu.

Sešívaní tak po vítězství 4:1 poskočili do čela tabulky Juniorské ligy. Mají dvoubodový náskok a navíc zápas k dobru. Za týden v pondělí 21. dubna jedou sešívaní do Teplic a oproti původnímu výkopu v 17:00 se utkání odehraje už od 10:30. Důvodem je dohoda klubu a odpolední zápas Slavia – Plzeň.
4:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš – Smolák, Čepelák, Kolařík, Bejbl – Verner, Salašovič - Eschmann (46. Červenka), Vondráček (57. Řehák), Tusjak (85. Zámečník) – Sodoma

FK Mladá Boleslav

Hankič – Geissler, Vraštil, Křapka, Rosa (46. Tvrzník) – Mehanovič (85. Fidrich), Eliáš, Kateřiňák, Bartl, Fousek – Kozma.

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 65. (pen.) a 89. Červenka, 61. Sodoma, 90. Zámečník – 59. Kateřiňák (pen.). Rozhodčí: Zadinová – Vaňkát, Severýn. ŽK: Bejbl, Kolařík – Kateřiňák, Křapka, Mehanovič. ČK: 55. Hrubeš (SLA).

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále Al Abtal domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články