Další titul pro Slavii! Po výhře nad Baníkem se raduje juniorka | SK Slavia Praha
Více

Další titul pro Slavii! Po výhře nad Baníkem se raduje juniorka

4:1
(2:1)
41. kolo, 5. 6. 2014, Xaverov
41. kolo, 5. 6. 2014, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava
Branky: <b>Branky:</b> 5. Vondráček, 15. Sodoma, 54. Verner (pen.), 64. Sodoma – 12. Šašinka <b>Rozhodčí:</b> Vít – Arnošt, Novák <b>ŽK:</b> 62. Kolařík (SLA), 87. Prosek (SLA) – 55. Půda (OVA), 76. Szotkowski (OVA), 88. Honiš (OVA)
Slávistickou juniorku čekal ve čtvrtek nejen poslední zápas ligového ročníku, ale také boj o titul. Sešívaným k jeho zisku sice stačila remíza s Baníkem Ostrava, ale na domácím trávníku neponechali nic náhodě a vítězstvím 4:1 si zajistili titul mistra juniorské ligy.
Slávisté šli do utkání s jasným cílem a už v páté minutě se jim podařilo poprvé překonat soupeřova brankáře. Ten si nejprve poradil se střelou Sodomy, na dorážku Jiřího Vondráčka však už nestačil a juniorka tak mohla slavit vstřelený gól s pořadovým číslem sto.

Ve 12. minutě se ke slovu dostali hosté a srovnali stav utkání na 1:1, když Pyclík našel ve vápně Šašinku a ten hlavou překonal Řeháka. Slávisté si ale o vedení na příliš dlouho obrat nenechali, o tři minuty později už na 2:1 navýšil svou střelou z úhlu Jiří Sodoma.

Po počáteční přestřelce se hra na obou stranách uklidnila, ostravský gólman Macej musel ještě odvracet vlastní branku Zámečníka, těsně před odchodem do šaten pak zkoušel na druhé straně překonat Řeháka Pyclík, jeho střelu ale zblokovala obrana.

Do druhé půle naskočili sešívaní beze změn v sestavě a na další branku si museli počkat do 54. minuty. Za ruku ve vápně Baníku odpískal hlavní rozhodčí Vít penaltu, k jejíž exekuci se postavil Miroslav Verner. Ten střelou do protipohybu brankáře hostí Maceje překonal a Slavia už vedla 3:1.

Po deseti minutách pak sešívaní přidali ještě branku číslo 4, to když se po Liškově bleskové rozehrávce standardky dostal k míči Jirka Sodoma a připsal si svou druhou trefu v utkání.

Přestože se slávisté snažili zaokrouhlit počet vstřelených branek v posledním utkání na „bůra“, to se jim už nepovedlo, Valenta po krásné akci mířil nad Macejovu branku.

Utkání tak skončilo výhrou 4:1 nad Baníkem a slávisté se tím stali mistry juniorské ligy!
4:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Bejbl, Kolařík, Souček, Čepelák "K" – Sodoma (77. Mensah), Šimeček (68. Prosek), Verner, Salašovič, Zámečník(68. Valenta)– Vondráček (58. Liška)

FC Baník Ostrava

Macej – Hrdlička, Celba, Honič, Fojtík (46.Szotkowski)– Behan, Opatřil (46. Čech), Půda "K" (81. Novák), Kundrátek – Pyclík, Šašinka.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 5. Vondráček, 15. Sodoma, 54. Verner (pen.), 64. Sodoma – 12. Šašinka <b>Rozhodčí:</b> Vít – Arnošt, Novák <b>ŽK:</b> 62. Kolařík (SLA), 87. Prosek (SLA) – 55. Půda (OVA), 76. Szotkowski (OVA), 88. Honiš (OVA)

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články