Slavia porazila Vlašim, trefil se Vukadinovič | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Vlašim, trefil se Vukadinovič

1:0
(1:0)
přát, 1. 7. 2014
přát, 1. 7. 2014
SK Slavia Praha - FC Sellier&Bellot Vlašim
Branky: <b>Branka:</b> 6. Vukadinovič <b>Rozhodčí:</b> Váňa – Mencl, Fišer
PRAHA/EDEN - Slavia v dalším přípravném utkání přivítala v Edenu na tréninkovém hřišti Vlašim. Po gólu Vukadinoviče ze 6. minuty se sešívaní mohli radovat z vítězství 1:0.

Trenér Beránek do každého poločasu postavil odlišnou jedenáctku. Základní sestavě netrvalo dlouho, aby sešívaní otevřeli skóre utkání. Už v šesté minutě utkání se štěstím prostřelil z pravé strany brankáře Fridricha Vukadin Vukadinovič, který je ve Slavii na testech. Povedená akce začala u Mikuly, který ve středu pole našel Vošahlíka, jenž pěkným centrem vysunul doprava právě Vukadinoviče, jehož centr pak zapadl do branky.

Sešívaní se snažili jednogólový náskok navýšit, aktivní byl zejména Marek Červenka, jeho akrobatický pokus z devatenácté minuty, stejně jako hlavička o minutu později mířili nad branku. Nebezpečnou šanci si ale vytvořila i Vlašim, když Vojta s Hronkem zakombinovali na pravé straně, následný centr pak musel spolu s Matejem Rakovanem zlikvidovat Martin Dostál.

Nejhezčí šanci zápasu si slávisté připravili ve 40. minutě. Červenka si pěkně pustil míč po levé lajně, ve vápně se po pěkném přiťuknutí Hurky dostal do šance Tusjak a ten ve skvělé příležitosti napálil břevno Fridrichovy branky. První poločas tak skončil 1:0.

Druhou půli z pohledu gólových možností odstrtoval Juhar prudkou střelou v 52. minutě, gólman hostí ho vychytal a úspěšný byl i při další slávistické akci o dvě minuty později, kdy si Milan Škoda nejprve u postranní čáry krásně poradil se dvěma soupeři a následně nahrál Bejblovi. Ten míč přiťukl na Zmrhala, jeho střelu musel brankář Vlašimi vyrazit na roh, z něhož se pak pokoušel zakončit Škoda, avšak bez úspěchu.

Slavia pak v 65. minutě prostřídala Ondřeje Bejbla za Jakuba Jankta, takže se na hřiště podívali všichni hráči. Slávistické kombinace však nekončily úspěchem, o střelecké pokusy se postaral buď brankář Fridrich, nebo obrana Vlašimi. Hosté se ještě minutu před koncem pokusili odvrátit porážku, Jíchovu střelu ale Karel Hrubeš odvrátil na roh.

Slavia tak v přátelském utkání porazila Vlašim 1:0 a v pátek se přesune na Slovensko, kde je v sobotu čeká zápas se Senicou.

1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

1. poločas: Rakovan – Dostál, Dobrotka, Mikula, Tusjak – Salašovič (C), Hrubý – Vukadinovič, Vošahlík, Hurka – Červenka 2. poločas: Hrubeš – Nitrianský, Latka, Kodr, Bejbl (65. Jankto) – Zmrhal – Prošek, Boudjemaa, Černý – Juhar – Škoda

FC Sellier&Bellot Vlašim

1. poločas: Fendrich, Petrů (C), Hauer, Jakubov, Vojta, Miskovič (14. Hronek), Matějka, Tomášek, Radoš, Kučera, Verner. 2. poločas: Fendrich – Petrů (C), Hauer, Radoš, Vebr, Putz, T. Matějka, Breda, Jícha, Kvída, Hronek 75. Hell. Náhradníci: Drápela, Vebr, Putz, Matějka, Breda, Jícha, Kvída, Hell, Hronek

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 6. Vukadinovič <b>Rozhodčí:</b> Váňa – Mencl, Fišer

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články