Remízová generálka: Slavia hrála s Olomoucí 1:1 | SK Slavia Praha
Více

Remízová generálka: Slavia hrála s Olomoucí 1:1

1:1
(0:1)
přát., 19. 7. 2014, Kroměříž
přát., 19. 7. 2014, Kroměříž
SK Sigma Olomouc - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 75. Cana - 33. Černý<br>
KROMĚŘÍŽ - Generálka na nový ročník SYNOT ligy se pro Slavii vyvíjela dobře, když po první půli vedla zásluhou Milana Černého 1:0. Ve druhé půli ale soupeř zabral a Denis Cana vyrovnával na konečných 1:1.
Slavia si nasimulovala situaci pro příští týden, kdy ji čeká cesta do Uherského Hradiště k prvnímu kolu SYNOT ligy. Kvůli generálce se tak sešívaní vydali do podobně vzdálené Kroměříže k zápasu s olomouckou Sigmou. Do utkání ale nemohla kvůli zdravotním problémům nastoupit slávistická posila právě z Olomouce Jakub Petr.

V úvodu zápasu byla aktivnější Sigma a už v 19. minutě ji mohl Ordoš vystřelit vedení, místo rány na branku ale volil přihrávku, kterou zastavil Latka. Do šancí se postupem času ale začala dostávat i Slavia. Ve 24. minutě se dral do šance Balaj, před ním ale zasáhl gólman Blaha, stejně jako o pár minut později jeden z obránců před Škodou.

Ve 33. minutě padla první branka. Přihrávku z levé strany zpracoval před vápnem Bekim Balaj a poslal míč na nabíhajícího Milana Černého, který se protlačil mezi dva obránce a střelou o tyč poslal Slavii do vedení. Podobnou šanci neproměnil o pár minut později sám Balaj, minutu před koncem pak Bílkovu hlavičku vychytal opět gólman Blaha.

Do druhé poloviny nastoupila Olomouc aktivněji a dostávala se i do více šancí. V 52. minutě pálil Vašíček jen do boční sítě, v 60. minutě se pak blýskl gólman Hrubeš, který vyškrábl Zahradníčkovu hlavičku z malého vápna.

Olomouci se nakonec ale přeci jen podařilo srovnat. V 75. minutě si Ordoš zpracoval ve velkém vápně Plíškův centr a chystal se ke střele, proti němu ale vyběhli zároveň Hrubeš a Dobrotka. Oba naši hráči se nešťastně srazili a odražený balon uklidil na zadní tyči do sítě Denis Cana.

V závěru zápasu mohla Slavia ještě strhnout vedení na svou stranu, Balaj ale po skvělé Pitákově přihrávce příliš dlouho váhal se střelou a nakonec pálil jen do boční sítě. Oba týmy se tak rozešly smírně 1:1 a fanoušci se mohou začít naplno těšit na start ostrého ligového ročníku. Sešívaní vstoupí do ligy v sobotu 26. července ve 20:15 v Uherském Hradišti.
1:1

Sestavy

SK Sigma Olomouc

Blaha – Gabriel, Dreksa, Šindelář, Vepřek – Zahradníček, Houska, Cana, Ordoš (kap.), Navrátil – Vašíček

SK Slavia Praha

Hrubeš – Mikula (62 Nitrianský), Latka, Bílek, Juhar – Dobrotka (76. Gecov), Gecov (62. Prošek) – Černý (76. Hrubý), Škoda (62. Maicon), Zmrhal (76. Piták) – Balaj

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 75. Cana - 33. Černý<br>

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články