První letošní ztráta. Slavia prohrála 1:2 v Teplicích | SK Slavia Praha
Více

První letošní ztráta. Slavia prohrála 1:2 v Teplicích

2:1
(2:0)
4. kolo, 16. 8. 2014, Na Stínadlech
4. kolo, 16. 8. 2014, Na Stínadlech
FK Teplice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 12. Litsingi, 18. Nivaldo - 90. Škoda<br> <b>ŽK:</b> Litsingi, Mahmutovič - Baéz, Kodr<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda - Kordula, Černý
TEPLICE/NA STÍNADLECH - Slavia poprvé v novém ročníku SYNOT ligy ztratila tři body. V Teplicích dostala dvě branky v prvních osmnácti minutách a po zbytek zápasu nedokázala náskok domácích stáhnout. Nakonec vstřelil jedinou branku sešívaných z poslední akce zápasu Milan Škoda.
Oproti předchozímu ligovému zápasu s Libercem musel trenér Beránek udělat jednu změnu, šlo ale o změnu velmi výraznou. Kapitána Martina Latku nahradil Marek Kodr, který odehrál půlku zápasu s Libercem stejně jako celé utkání v Chrudimi, a kapitánská páska spočinula na ruce jeho stoperského kolegy Jiřího Bílka.

Slavia nevyhrála v Teplicích téměř pět a půl roku a ani úvod letošního zápasu nenasvědčoval tomu, že by měla být tato série prolomena. Už ve druhé minutě se za naši obranu dostal Mahmutovič, mířil ale nad Hrubešovu branku. Mnohem lépe si o deset minut později vedl Franci Litsingi. Ten si na velkém vápně skvěle zpracoval dlouhý centr, narazil si s Mahmutovičem a prostřelil brankáře Hrubeše.

Za dalších šest minut zvýšily Teplice svůj náskok na dvě branky. Santos Nivaldo převzal míč na pravé straně, dostal se s ním na střed hřiště a z velkého vápna levačkou vypálil. Jeho střelu tečoval jeden z vracejících se obránců tak nešťastně, že Hrubeš mohl jenom sledovat balon, padající do jeho sítě.

Slavia se oklepala až po druhé brance a střídání, ve kterém Boudjemaa nahradil Balaje, domácí ale přesto hrozili dál. Ve 24. minutě neprotlačili míč do naší sítě Litsingi a Nivaldo, za dalších pět minut se dvěma zákroky blýskl Hrubeš. První slibné akce Slavie přišly až po půlhodině hry. Juhar ale ve střelecké pozici hledal přihrávkou Boudjemu, který stál v ofsajdu, o několik chvil později nebyl odpískán zákrok na Milana Černého v pokutovém území.

První půli pak ukončily šance Nivalda a Juhara, první jmenovaný ale střílel nad branku a našeho obránce vychytal gólman Teplic Grigar.

Druhá půle přinesla vyrovnaný fotbal, ve kterém se urodilo mnohem méně šancí. Teplice držely svůj náskok a řada akcí Slavie končila nepřesnými přihrávkami. V 77. minutě se opět blýskl Karel Hrubeš, který vytáhl nad břevno tečovanou Matulovu hlavičku.

Kýženou braku nepřinesla ani premiéra senegalského ofenzivního hráče Dame Diopa, který v 78. minutě nahradil Baéze. Už v 90. minutě si na Pitákův centr naběhl Škoda, střelu z voleje ale poslal jen do obránce před sebou.

Snížení přišlo až ve třetí minutě nastavení. Po rohovém kopu si na míč na přední tyči naskočil Milan Škoda a sklepl ho ve skluzu za brankovou čáru. Grigar sice padající balon ze své brány vytáhl, rozhodčí ale po chvíli ukázal na středový puntík. Branka platila a Škoda se tak s pěti zásahy osamostatnil na čele tabulky střelců.
2:1

Sestavy

FK Teplice

Grigar – Lüftner, D. Jablonský, Matula (C), Takács – Krob, Nivaldo, Ljevakovič, Vůch (83. Vondrášek) – Litsingi (89. Salami), Mahmutovič (63. Táborský)

SK Slavia Praha

Hrubeš – Nitrianský, Kodr, Bílek, Juhar – Baéz (78. Diop), Zmrhal – Vukadinovič (62. Piták), Škoda, Černý – Balaj (30. Boudjemaa)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 12. Litsingi, 18. Nivaldo - 90. Škoda<br> <b>ŽK:</b> Litsingi, Mahmutovič - Baéz, Kodr<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda - Kordula, Černý
Diváci
8680

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články