Juniorka porazila Chrudim, Adauto zaznamenal hattrick! | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila Chrudim, Adauto zaznamenal hattrick!

Ve třináctém kole ČFL porazila naše rezerva předposlední Chrudim 3:1. Mužem zápasu se stal brazilský útočník Adauto, který obstaral všechny slávistické zásahy. První branku vstřelil po necelých deseti minutách, soupeř však stačil téměř okamžitě zareagovat. Na druhý gól z 15. minuty už ale odpověď nenašel. Třetí gól zaznamenal Adauto v samotném závěru.
Ve třináctém kole ČFL porazila naše rezerva předposlední Chrudim 3:1. Mužem zápasu se stal brazilský útočník Adauto, který obstaral všechny slávistické zásahy. První branku vstřelil po necelých deseti minutách, soupeř však stačil téměř okamžitě zareagovat. Na druhý gól z 15. minuty už ale odpověď nenašel. Třetí gól zaznamenal Adauto v samotném závěru.

Utkání mělo od začátku spád. Již v 9. jsme se dostali do vedení. Adauto rozehrával standardní situaci z dvaceti metrů a míč zavěsil přesně k pravé tyči. Odpověď soupeře na sebe však nenechala dlouho čekat. V 11. se dostal ke střele Dvořák, jeho pokus ještě Václavík vyrazil, ale na dorážku Formánka byl už krátký. Bylo vyrovnáno. Ovšem ani Chrudimi radost z gólu dlouho nevydržela. V 15. vypálil z volného přímého kopu těsně za vápnem Hottek. Jeho ránu vyrazil gólman Meller pouze před branku, kde se nejlépe orientoval Adauto a bez problémů podruhé v zápase skóroval. Chrudimští zahrozili v prvním poločase už jen jednou. Dvořákovu točenou střelu z 26. vyškrábl Václavík nad břevno. Ve 35. vyslal Dubský za obranu Chrudimi Adauta, kterého ale vychytal Meller. Do přestávky se tak již skóre neměnilo.

I ve druhé půli jsme našeho soupeře jasně přehrávali a téměř k ničemu ho nepustili. Útočné snažení slávistů ovšem většinou troskotalo na nepřesných finálních přihrávkách či na střelecké mušce. V 69. prošel Lexa mezi Zvárou a Adámkem až před brankáře. Místo přihrávky na volného Adauta však volil střelu, kterou Meller vytlačil do zámezí. Z následného rohového kopu hlavičkoval Kratochvíl do levé tyče. Chrudimští kupili stále větší množství chyb, které v 90. vyústily v náš třetí gól. Kratochvíl přihrál Adautovi, jenž se bez problémů obtočil kolem dezorientovaného Adámka, brankáře Mellera obelstil kličkou a dovršil tak svůj první hattrick v dresu Slavie.

Jak to viděl náš trenér
„Jsem spokojen s vítězstvím, které je pro nás po sérii zbytečných ztrát velmi důležité. Opět jsme se potýkali se špatnou koncovkou V tomto směru nám dost pomohl Adauto,“ uvedl náš trenér Luděk Klusáček.

Jak to viděli naši hráči
„Myslím, že to byl z naší strany docela povedený zápas. Díky třem gólům Adauta se nám podařilo vyhrát, přestože jsme opět nevyužili několik dalších vyložených brankových příležitostí,“ uvedl po utkání brankář Michal Václavík.

Slavia B – Chrudim 3:1 (2:1)
Branky: 9., 15. a 90. Adauto – 11. Formánek
Sestava Slavie: Václavík – Kratochvíl, Šilhavý, Suchopárek, Novotný – Sláma, Kotrba, Dubský, Hottek (80. Kounovský) – Adauto (90. Bálek), Kučera (46. Lexa)
Sestava Chrudimi: Meller – Luptovský, Adámek, Linhart, Malý – Formánek (68. Škvrňák), Zvára, P. Jirásek, Motl – Dvořák (87. Šmejda), Hudec (46. Terer)
ŽK: Kučera, Šilhavý
Diváků: 105

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články