František Straka vedl první trénink (Fotogalerie) | SK Slavia Praha
Více

František Straka vedl první trénink (Fotogalerie)

Slávistický A tým absolvoval v pondělí dopoledne úvodní trénink s novým trenérem Františkem Strakou. „První dojem je velice pozitvní, hráči chtějí něco dokázat...

EDEN - Slávistický A tým absolvoval v pondělí dopoledne úvodní trénink s novým trenérem Františkem Strakou. „První dojem je velice pozitvní, hráči chtějí něco dokázat,“ pronesl po prvním tréninku trenér Straka.


Hráči Slavie se s novým trenérem sešli ráno v šatně, kde k nim měl František Straka úvodní proslov. Také úvodní trénink začal pohovorem uprostřed hřiště, hráči se s trenérem nejprve poznávali a kouč k nim dlouho promlouval.

Poté se mužstvo rozdělilo do několika skupinek. Mladé brankáře si vzal na starosti Martin Vaniak, trenér Poustka byl s hráči, kteří nezasáhli do utkání s Olomoucí. Ti, kteří naopak proti Sigmě nastoupili v základu, vyklusávali.

Nový hlavní trenér František Straka si postupně vzal na individuální pohovor většinu hráčů, a to zejména ty starší nebo ze základu. „Bavili jsme se vyloženě o fotbalové stránce, co trenér bude chtít,“ prozradil útočník Zbyněk Pospěch.

Dlouho debatoval nový kouč s dvojicí Jarolím – Latka. „Rozhovor se logicky točil kolem sportovní stránky a fotbalu,“ nastínil kapitán týmu Lukáš Jarolím.


Trenér Straka: Udělám maximum pro to, abychom Slavii vrátili tam, kam patří

„První dojem byl pozitivní. Hráči chtějí něco dokázat, chtějí pracovat a určitě nejsou spokojeni s tím, kde momentálně jsou. To mě velice těší,“ uvedl trenér František Straka.

„Rivalita je všude na světě, hlavně v těch klubech, které jsou známé a mají své ikony. Takový Leonardo byl spjatý s AC Milán a nakonec trénoval Inter. U mě je to profesní záležitost. Dostal jsem tuhle nabídku a vzal jsem ji. Protože pražská “S“ se neodmítají. Já si toho moc vážím, udělám maximum pro to, abychom Slavii dostali tam, kam patří,“ řekl po svém úvodním tréniku František Straka.


Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články