Slávisté absolvovali fyzické testy. S výsledky jsem spokojený, říká kondiční trenér | SK Slavia Praha
Více

Slávisté absolvovali fyzické testy. S výsledky jsem spokojený, říká kondiční trenér

Valná většina slávistického kádru ve středu absolvovala fyzické testy, které dopadly nadmíru dobře. „Testy byly naplánované dlouho, v reprezentační pauze pro ně byla ideální doba,“ uvedl spokojený kondiční trenér Slavie Jan Netscher.

SYNOT TIP ARENA / EDEN - Valná většina slávistického kádru ve středu absolvovala fyzické testy, které dopadly nadmíru dobře. „Testy byly naplánované dlouho, v reprezentační pauze pro ně byla ideální doba,“ uvedl spokojený kondiční trenér Slavie Jan Netscher.

Chyběli jen reprezentanti Martin Hurka, Václav Prošek a Milan Nitrianský, brankáři, kteří se připravovali s Martinem Vaniakem a hráči, které trápí lehká zranění. Dobrou zprávou naopak je, že se do tréninku už zapojil Petr Janda, který by do utkání na Žižkově měl být připraven. „Mužstvo je kondičně skvěle připravené,“ prozradil v rozhovoru pro klubový web kondiční trenér Slavie Jan Netscher.



Fyzické testy jste absolvovali trochu netradičně uprostřed rozehrané podzimní části. Jak to?

„Testy byly v plánu. Naplánoval je ještě Michal Petrouš, protože jsme si chtěli ověřit kondiční připravenost hráčů. Nový trenér František Straka je rád využil, chtěl vědět, jestli je výkonnost taková, jakou by očekával. Potvrdilo se, že po běžecké stránce jsme na tom více než dobře.“

Jak testy dopadly a jste s výsledky spokojený?

„Jestli to nejsou nejlepší testy, tak určitě druhé nejlepší, které jsme absolvovali. Musím ale podotknout, že vždy jsme je dělali po dovolené před začátkem přípravy. Po dlouhé době jsou to testy, které proběhly během sezony. Máme tedy za sebou kondiční i herní přípravu, je to v průběhu ligové sezony. V reprezentační pauze pro ně byl naprosto vhodný termín. Pro mě, jako pro kondičního trenéra, je to skvělé ověření, jak na tom v současné době jsme. I nový trenér vidí, že mužstvo je kondičně skvěle připravené.“

Můžete prozradit, kteří hráči patřili mezi nejlepší?

„Mezi nejlepší bych zařadil Martina Dostála, Adama Hlouška, Petra Jandu, Lukáše Jarolíma, Matěje Paprčiaka, Ondru Petráka, Víťu Trubilu, Luboše Tusjaka, Martina Voráčka. Samozřejmě někdo je v té nejlepší skupině výše, někdo níže. Nemáme si na co stěžovat, všichni vyšli skvěle. Jen Honza Blažek má menší zdravotní problém a neabsolvoval testy v ideální formě.“

Petr Janda je už tedy zdravotně v pořádku?

„Ještě to není úplně stoprocentní, ale do příštího zápasu na Žižkově by měl být připraven.“

Jak to vůbec vypadá se slávistickou marodkou v současnosti?

„Zdravotní problémy trápí Zbyňka Pospěcha a Róberta Cicmana. Problém s tříslem má Tomáš Frejlach a se zadním stehenním svalem Josef Kaufman. Pak tady máme Viktora Šimečka, který je po operaci předního křížového vazu, to je práce na tři čtvrtě roku. Martin Latka absolvoval testy před týdnem, Petr Janda je podle mě v pořádku a Jan Zákostelský měl v minulém týdnu problém se zadním stehnem, takže jsme ho na testy nepouštěli. Je tedy možné, že by jeden dva hráči šli na testy příští týden.“

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články