Slavia deklasovala Žižkov | SK Slavia Praha
Více

Slavia deklasovala Žižkov

V malém derby zářila Slavia. Pod žižkovským vysílačem se vypořádala s těžkým terénem, porazila Viktorku vysoko 4:0 a vytvořila si i další šance. Skóre otevřel po dvaceti minutách Skácel. Soupeře, který několikrát nebezpečně zazlobil a po Piklově střele byl blízko vyrovnání, zlomil až další gól – těsně před přestávkou zvyšoval znovu Skácel. Ve druhé půli definitivně rozhodl Tomáš Došek, výsledek vylepšil Adam Petrouš.
V malém derby zářila Slavia. Pod žižkovským vysílačem se vypořádala s těžkým terénem, porazila Viktorku vysoko 4:0 a vytvořila si i další šance. Skóre otevřel po dvaceti minutách Rudolf Skácel. Soupeře, který několikrát nebezpečně zazlobil a po Piklově střele byl blízko vyrovnání, zlomil až další gól – těsně před přestávkou zvyšoval znovu Skácel. Ve druhé půli definitivně rozhodl Tomáš Došek, výsledek vylepšil Adam Petrouš.

Trenér Miroslav Beránek byl pochopitelně spokojen. „Terén byl těžký, střetnutí bylo přesto kvalitní a muselo se líbit. Vyhráli jsme zaslouženě, ale už teď se musíme soustředit na čtvrtek a odvetu Poháru UEFA s Partizanem.“ Kouč domácího celku Vítězslav Lavička se zlobil na své svěřence za chyby v obranné fázi. „Poslední dobou vyrábíme velké minely. Vymstilo se nám to v Brně i dnes proti Slavii. O vývoji duelu napověděl kiks gólmana Kučery v závěru poločasu, v době, kdy jsme se snažili vyrovnat.“

Slávistickým vítězstvím skončila viktoriánská série třiceti zápasů bez prohry na vlastním stadiónu. „Jednou každá šňůra skončí, fanoušci i média vyvíjeli na Žižkov velký tlak, což hráčům asi nepřidalo,“ podotkl náš kapitán Richard Dostálek. „V každém případě jsem rád, že se podařilo uspět zrovna nám. Abych se přiznal, tři body jsem očekával, před utkáním jsme cítili, že máme větší formu,“ pokračoval. „Ale nebylo to lehké, hlavně v prvním poločase, kdy se hodně bojovalo. Rozhodla druhá branka a naše větší fotbalovost,“ uzavřel krátké rozjímání záložník. Obránce Adam Petrouš souhlasil. „Ráno jsme si řekli, že tady musíme vyhrát. A to se povedlo, i když trávník nebyl v dobrém stavu. Můj gól? Kopali jsme roh, naběhl jsem si na přední tyč a s pomocí protější jsem dostal míč do brány, “ usmíval se zkušený zadák. Spokojen byl i středopolař Radek Sláma, který si ve čtrnáctém kole odbyl ligovou premiéru – v 76. minutě nahradil Karla Pitáka. „Že si zahraju, jsem doufal při každé nominaci. Vyšlo to až teď. Super pocit, zvlášť když jsme dali čtyři branky.“

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články