Rezerva porazila Kolín | SK Slavia Praha
Více

Rezerva porazila Kolín

V 15. kole ČFL porazila naše juniorka po velmi dobrém výkonu Kolín 2:1. Již ze začátku jsme našeho soupeře jasně přehrávali, přesto to byl Kolín, který se ve 25. minutě díky Tlučhořovi dostal do vedení. O zvrat se postaral nejprve Lexa svým gólem do šatny a poté Kratochvíl, jenž v 66. vstřelil vítěznou branku z penalty. Slávisté mohli vyhrát i mnohem větším rozdílem, ovšem při zakončování jim scházelo více klidu a třikrát zastavila míč až branková konstrukce.
V 15. kole ČFL porazila naše juniorka po velmi dobrém výkonu Kolín 2:1. Již ze začátku jsme našeho soupeře jasně přehrávali, přesto to byl Kolín, který se ve 25. minutě díky Tlučhořovi dostal do vedení. O zvrat se postaral nejprve Lexa svým gólem do šatny a poté Kratochvíl, jenž v 66. vstřelil vítěznou branku z penalty. Slávisté mohli vyhrát i mnohem větším rozdílem, ovšem při zakončování jim scházelo více klidu a třikrát zastavila míč až branková konstrukce.

V 7. se na hranici šestnáctky uvolnil Dubský, rána mladého středopolaře se však odrazila od levé tyče. O čtyři minuty později našel Zachariáš přízemním centrem z pravé strany Kotrbu, ale ten nedokázal patičkou nasměrovat míč do sítě. Vzápětí kolínští chybně rozehráli, k míči se dostal Hottek, ovšem ze čtyřiadvaceti metrů trefil pouze tyčku zpola odkryté Čižinského brány. Hosté potvrdili to, co říkal před zápasem náš trenér, že jejich síla spočívá hlavně v rychlých brejcích. V 18. ještě na poslední chvíli zlikvidoval Martinův únik Slavík. Naši hráči nevzali varování na vědomí a ve 25. z obdobné akce inkasovali. Proti Slavíkovi postupoval osamocený Tlučhoř, náš gólman sice jeho první střelu vyrazil, ale na dorážku už byl krátký. Po několika neúspěšných pokusech z dálky se nám přece jen podařilo vyrovnat. Ve 45. vyslal Novotný za obranu Kolína Lexu a holohlavý útočník nekompromisní dělovkou srovnal skóre.

Do druhé půli vstoupili lépe hosté. Ve 47. Krulich hlavou těsně minul Houšteckého centr. To bylo ze strany borců z Kmochova města do konce zápasu víceméně vše. V 57. se marně pokoušeli dostat k zakončení při závaru ve vápně hostů Lexa s Kratochvílem, nebezpečné momenty před Čižinského svatyní uťal až střelou nad Kotrba. O dvě minuty později vystřihl parádní nůžky uvnitř pokutového území Lexa, o druhý zápis do střelecké listiny ho však připravila tyč. Na vedoucí gól jsme si tak museli počkat do 66. minuty, když byl Hottek stažen v šestnáctce a rozhodčí Gruber nařídil pokutový kop. K míči se postavil kapitán Kratochvíl a penaltu bezpečně proměnil střelou do pravého dolního rohu. Poslední slovo měli opět slávisté. V 87. nevyužil po přihrávce od Kratochvíla již své třetí příležitosti z bezprostřední blízkosti Kotrba, kterého vychytal Čižinský.

Jak to viděl náš trenér
„Jsem spokojený. Nejen že jsme získali důležité tři body, ale podali jsme i velice dobrý výkon proti kvalitnímu soupeři. Velmi důležitá byla vyrovnávací branka Lexy těsně před přestávkou,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.
Jak to viděli naši hráči
„Hned ze začátku jsme na ně vlítli, v pohodě je váleli, bohužel jsme hloupě inkasovali,“ popisoval úvod utkání záložník Václav Kotrba. „Naštěstí stačil Lexa těsně před odchodem do kabin vyrovnat,“ pokračoval. „Po přestávce už bylo jasné, že je přejedeme. Hrozně moc jsme chtěli vyhrát, měli jsme více síly a větší vůli po vítězství.“ Jeho spoluhráč z útoku Michal Lexa mluvil v podobném duchu. „Začali jsme dobře, jen škoda, že se nám nepodařilo vstřelit rychlý gól,“ litoval střelec první branky. „Příležitostí jsme na to měli dost. Přesto se nám po obdržené brance podařilo zápas otočit.“

Slavia B – Kolín 2:1 (1:1)
Branky: 45.Lexa, 66. Kratochvíl z penalty – 25. Tlučhoř
Sestava Slavie: Slavík – Martin Zachariáš, Suchopárek, Šuškavčevič, Novotný – Kratochvíl, Kotrba, Dubský, Hottek (82. Stejskal) – Bálek (46. Jirásek). Lexa (77. Kounovský)
Sestava Kolína: Čižinský – Fülöp, Doseděl (46.Blažek), Daňhel, Tlučhoř – Zahálka, Kmoch, Krulich, Martin (46.Kandráč) – Kocourek (74. Böhm), Houštecký
ŽK: Slavík – Blažek
Diváků: 135

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články