V třetiligovém derby padlo šest branek! | SK Slavia Praha
Více

V třetiligovém derby padlo šest branek!

V odloženém utkání 14. kola ČFL zvítězila naše juniorka na hřišti Sparty Krč 4:2. Na trefy Adauta a Kotrby ještě dokázali domácí reagovat vyrovnávacími góly, ale na rozhodující branku Lexy ze 65. už soupeř odpověď nenašel. Naše třetí vítězství v řadě pečetil pak deset minut před koncem střídající Jirásek. Utkání se hrálo na škváře.
V odloženém utkání 14. kola ČFL zvítězila naše juniorka na hřišti Sparty Krč 4:2. Na trefy Adauta a Kotrby ještě dokázali domácí reagovat vyrovnávacími góly, ale na rozhodující branku Lexy ze 65. už soupeř odpověď nenašel. Naše třetí vítězství v řadě pečetil pak deset minut před koncem střídající Jirásek. Utkání se hrálo na škváře.

Slavia měla do utkání raketový vstup. Téměř hned po rozehrávce minul o centimetry pravý horní roh Caudrovy branky Hottek. Na gól si tak diváci museli počkat o minutu déle. Lexa vybídl ke skórování Adauta, brazilský útočník svou šancí nepohrdl a střelou k pravé tyči úspěšně zakončil. Poté naši fotbalisté trochu polevili a ve 14. se soupeř dostal zpět do hry. Brabec našel ve vápně exslávistu Bošanského, který bez problémů vyrovnal. Přesto to byli slávisté, kteří do kabin odcházeli spokojenější. Ve 35. se v pokutovém území dostal k míči Kotrba a dělovkou doprostřed brány poslal svůj tým znovu do vedení. O tři minuty se ještě ocitl po Slámově přihrávce tváří v tvář gólmanovi Hottek, ovšem ani tentokrát se mezi tyče netrefil.

Krč vstoupila do druhého poločasu se dvěma změnami v sestavě a v 53. podruhé v zápase vyrovnala. Přísně nařízenou penaltu za nastřelenou ruku Šuškavčeviče, který měl navíc obě ruce u těla, proměnil Havlíček. V 65. přišlo rozhodnutí. Kratochvíl nadvakrát nacentroval do šestnáctky, ve skrumáži se nejlépe orientoval Lexa a přízemní střelou překonal Caudra. V 76. Dubský uvolnil Slámu, ten se místo střely rozhodl přihrát Jiráskovi a reprezentant do devatenácti let svým gólem do prázdné branky pojistil naše vedení. V 80. se mohl Jirásek po pasu od pronikajícího Lexy zapsat do střelecké listiny ještě jednou, ale jeho pokus tentokrát brankář Caudr vyrazil.

Jak to viděl náš trenér
„Utkání jsme mohli rozhodnout hned v úvodu, dali jsme gól, ale další dvě tři šance spálili. Poté nastal menší útlum, zřejmě kvůli podvědomému podcenění, a soupeř se dostal zpět do hry. Zápas byl velice těžký, ostatně jako každé derby, přesto jsme ho dokázali dotáhnout do vítězného konce,“ uvedl kouč Luděk Klusáček.

Jak to viděli náš kapitán
„Na těžkém povrchu jsme začali dobře a hned na začátku se dostali do vedení,“ popisoval průběh utkání slávista Karel Kratochvíl. „Škoda, že naše další šance zůstaly nevyužity, mohlo být rozhodnuto mnohem dříve,“ pokračoval náš kapitán a dodal: „Takhle se soupeři podařilo vyrovnat a utkání se proměnilo ve velký boj.“

Sparta Krč – Slavia B 2:4 (1:2)
Branky: 14. Bošanský, 53. Havlíček z penalty – 2. Adauto, 35. Kotrba, 65. Lexa, 76. Jirásek
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Šilhavý, Šuškavčevič, Novotný – Sláma, Dubský, Kotrba, Hottek (61. Kounovský) – Adauto (71. Jirásek), Lexa (85. Penc)
Sestava Sparty Krč: Caudr – Viskup, Hrubý, Havlíček, Neužil – Pospíšil (46. Sekerka), Hruška (77. Čechura), Štach, Brabec – Řezník (46.Přibyl), Bošanský
ŽK: Viskup, Hruška, Bošanský

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články