Na Strahov přijede Jablonec | SK Slavia Praha
Více

Na Strahov přijede Jablonec

V pondělí se pro Slavii uzavře podzimní část ligové sezóny. V dohrávce čtvrtého kola přivítáme na Strahově od 16.00 hod. dvanáctý Jablonec.
V pondělí se pro Slavii uzavře podzimní část ligové sezóny. V dohrávce čtvrtého kola přivítáme na Strahově od 16.00 hod. dvanáctý Jablonec.

Letošní ročník začal pro soupeře dobře – po sedmi zápasech mu patřila čtvrtá příčka, fanoušci mají stále v paměti divokou přestřelku s libereckým rivalem, který vedl už 3:0, ale nakonec se po dvou trefách Webera a jedné Nováka musel spokojit s bodem za remízu 3:3.

Další duely přinesly vystřízlivění – Jablonec vyhrál od konce srpna jen jednou, na začátku října porazil 3:1 Bohemians. Nutno podotknout, že los našemu pondělnímu protivníkovi nepřál, naposledy se představil v Brně, Teplicích a proti Spartě.

Severočechy trápí koncovka, ve třech utkáních za sebou nevstřelili branku. Minulý týden v Brně, odkud si odvezli porážku 0:1. Ve druhém poločase však několikrát zahrozili ze standardních situací, které obstarával zkušený záložník Jozef Weber. „Po přestávce naši hráči zabojovali, vytvořili jsme si i dvě šance, ale nezužitkovali je,“ povzdechl si kouč Vlastimil Palička, kterého mrzí, že jeho tým přišel vinou špatného terénu o střetnutí 14. kola s Ostravou. To je na programu až ve čtvrtek 28. listopadu. „Přestávka nám uškodila,“ podotkl.

Slavii nečeká lehkých devadesát minut, Paličkovi svěřenci se budou v Praze jistě snažit nepříznivý vývoj posledních týdnů zvrátit. Při tom budou hodně spoléhat na osmadvacetiletého gólmana Tomáše Lovásika, oporu mužstva.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články