Do Slavie přichází trenér Petr Rada | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází trenér Petr Rada

Novým trenérem fotbalistů Slavie Praha se stal Petr Rada. Třiapadesátiletý kouč přichází do Edenu na dva roky...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Novým trenérem fotbalistů Slavie Praha se stal Petr Rada. Třiapadesátiletý kouč přichází do Edenu na dva roky.

„Na úterním setkání mezi nejvyššími představiteli Slavie a Teplic došlo k finální dohodě ohledně uvolnění Petra Rady do jeho nového angažmá. Celkové složení realizačního týmu bude předmětem dalšího jednání mezi novým trenérem a sportovním úsekem Slavie,“ uvedla ředitelka komunikace Soňa Nouzáková.

„Trénovat Slavii je pro mě pochopitelně velká výzva a také velká čest. Jsem rád, že se kluby mezi sebou dohodly a já mohu začít svoji novou trenérskou misi v prostředí, kde jsem již dříve působil,“ uvedl trenér Slavie Petr Rada.

Petr Rada se narodil 21. srpna 1958 v Praze. Většinu své fotbalové kariéry strávil v Dukle, kde působil nejprve mezi lety 1979 a 1988 a poté v roce 1991. Mezitím se podíval do Německa, kde si zahrál za Fortunu Düseldorf a Rot-Weiß Essen. Po svém druhém angažmá v Dukle vyzkoušel fotbal v kanadském Torontu a v německém Regensburgu, v letech 1991 až 1992 hrál v Blšanech a poté do roku 1995 znovu v Düseldorfu. Hráčskou kariéru ukončil v roce 1996 v pražských Bohemians. Jedenáct zápasů odehrál v obraně za československou reprezentaci, vstřelil v nich dvě branky.

Svou trenérskou dráhu začínal Petr Rada jako asistent ve Fortuně Düseldorf. Do Slavie poprvé přišel v roce 1997 jako asistent Pavla Tobiáše, po kterém tým převzal i jako hlavní trenér. V květnu a červnu 1998 odkoučoval v této roli pět zápasů, ve kterých třikrát zvítězil a dvakrát remizoval. U sešívanch poté zůstal ještě dva roky jako asistent Jaroslava Hřebíka a Františka Cipra. Z českých týmů pak působil v Teplicích, Plzni, Jablonci a Liberci. V červenci 2008 převzal po nevydařeném Euru post reprezentačního trenéra po Karlu Brücknerovi, národní mužstvo jako trénoval necelý rok. Dlouhou dobu u reprezentace působil také jako asistent trenéra. V letech 2010 až 2011 usedl na Lavičku Slovanu Liberec, v létě 2011 se pak vrátil do FK Teplice. Celkem Petr Rada v české nejvyšší soutěži odtrénoval 210 zápasů s kladnou bilancí 87 výher, 58 remíz a 65 porážek. 


Velký rozhovor s Petrem Radou přineseme na našem webu dnes odpoledne.


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články