Čeká nás velmi kvalitní soupeř, ví Dostálek | SK Slavia Praha
Více

Čeká nás velmi kvalitní soupeř, ví Dostálek

„Dostali jsme se do třetího kola Poháru UEFA, což je pro Slavii velký úspěch. Chceme proti PAOK uspět a dostat se do jarních bojů,“ prohlásil před dnešním večerním tréninkem na stadiónu Touba kapitán červenobílých Richard Dostálek.
„Dostali jsme se do třetího kola Poháru UEFA, což je pro Slavii velký úspěch. Chceme proti PAOK uspět a dostat se do jarních bojů,“ prohlásil před dnešním večerním tréninkem na stadiónu Touba kapitán červenobílých Richard Dostálek.

To však předpokládá zvládnout úvodní duel. „Uhrát solidní výsledek a pokud možno vstřelit branku. Rádi bychom přilákali naše fanoušky na strahovskou odvetu,“ říká záložník. „Ve čtvrtek nastoupíme před plnými tribunami, přijde skoro třicet tisíc lidí, bude to tam hučet. Není nic krásnějšího než bouřlivá atmosféra,“ pokračuje Dostálek.

Pak se zamyslí nad samotným střetnutím. „Co jsem si odnesl z taktické přípravy? Že PAOK působí vyváženějším dojmem než Mouscron i Bělehrad. Jsou silní dopředu, ale bohužel pro nás i dozadu,“ všiml si středopolař.

Dostálek je přesvědčen, že Slavia nemůže čekat, co protivník vymyslí. „Když budeme vyčkávat, bude to naše smrt. Nesmíme podlehnout prostředí a musíme být aktivní. Když přežijeme poločas, máme naději na dobrý výsledek.“

Pohárová utkání jsou jiná než „běžná“ ligová. Náš kapitán si ale v Evropě žádnými rituály či talismany nepomáhá. „Pro mě je rituál, když můžu jít na letišti s klukama na kafe,“ prohodil s úsměvem Dostálek.

Pak se rozloučil a vyběhl na trávník stadiónu našeho zítřejšího soupeře.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články