V pátek 5. října čeká fotbalisty Slavie třetí soutěžní zápas během sedmi dnů.

"> V pátek v Hradišti se Slováckem | SK Slavia Praha
Více

V pátek v Hradišti se Slováckem

<p style="margin-bottom: 0cm"> V p&aacute;tek 5. ř&iacute;jna ček&aacute; fotbalisty Slavie třet&iacute; soutěžn&iacute; z&aacute;pas během sedmi dnů.</p>

 

V rámci 10. kola Gambrinus ligy se představí v Uherském Hradišti na hřišti 1. FC Slovácko. Výkop zápasu je ve 20:15 hodin.

 

„Každý zápas je jiný. Ten na Slovácku bude jiný než ten, který jsme hráli v sobotu proti Spartě nebo v úterý v Ústí. Pohárový zápas jsme si důkladně rozebrali, musíme se vyvarovat naivních chyb, po kterých jsme dostali branky, a přidat důraz v zakončení. I když moc času nemáme, věřím, že se připravíme dobře a navážeme herně i výsledkově na naše poslední ligové zápasy,“ uvedl trenér Slavie Petr Rada.

 

„Bohužel nemůžeme stále počítat s Honzou Vošahlíkem, který má problémy se svalovým úponem, k dispozici bude zřejmě až po reprezentační pauze. Viróza sklátila i Tomáše Frejlacha,“ doplnil trenér Slavie Petr Rada. Mezi stálé marody patří ještě Jan Zákostelský.

 

Dobrou zprávou naopak je, že se dal zdravotně do pořádku obránce Martin Dobrotka, který v úterý přispěl dvěma brankami k výhře juniorky Slavie 4:2 v derby proti Spartě.

 

Nelehké utkání na Slovácku čeká i obránce David Hubáček. Pětatřicetiletý stoper společně s Martinem Latkou šéfuje obraně, která již 522 minut neobdržela v lize branku.

 

Foto: Martin Malý.

 

„Slovácko se pod novým trenérem zvedlo herně i výsledkově, atmosféra tam je vždycky výborná, takže nás tam opravdu nečeká nic jednoduchého. V lize máme nějakou úspěšnou sérii, kterou bychom rádi prodloužili. Navíc si určitě chceme spravit reputaci po nepovedeném pohárovém zápase v Ústí,“ uvedl David Hubáček.

 

A který hráč soupeře patří podle něj mezi ty nejnebezpečnější? „Je tam Libor Došek, který měří dva metry, takže s ním jsou samozřejmě ty souboje potom hodně těžké. Možná ho ale raději přenechám Latymu,“ doplnil s úsměvem David Hubáček, který se ještě ohlédl za nepovedeným vystoupením Slavie v Poháru České pošty.

 

Foto: Martin Malý.

 

„V poháru jsme rozhodně nechtěli nic podcenit. Bohužel jsme ale neproměnili nějaké naše šance a naopak jsme tam zaspali při dvou situacích soupeře, který nás následně potrestal. Takže bohužel to dopadlo tak, jak to dopadlo. Jsme z toho zklamaní, ale teď nás čeká ligový zápas, na který se musíme maximálně soustředit,“ uzavřel jeden z nejzkušenějších hráčů Slavie.

 

Informace pro fanoušky Slavie

 

Pro fanoušky Slavie budou pokladny otevřeny dvě hodiny před výkopem. Cena jedné vstupenky do sektoru hostů je 150 korun. Sektor pro slávistické fanoušky je označen D1. Před samotným sektorem slávistických fanoušků bude mít také svůj stánek Fanshop Slavie.

Pokud nevíte, jak se ke stadionu dostanete, návod najdete zde

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články