Slavia vysoko podlehla Slovácku | SK Slavia Praha
Více

Slavia vysoko podlehla Slovácku

<p> Slavia potvrdila, že se j&iacute; na Slov&aacute;cku tradičně nedař&iacute;. V&nbsp;p&aacute;tečn&iacute;m z&aacute;pase prohr&aacute;la v&nbsp;Uhersk&eacute;m Hradi&scaron;ti 0:3, když prvn&iacute; branku inkasovala už ve třet&iacute; minutě.</p>

Milan Škoda se proti Slovácku neprosadil. Zde svádí souboj s domácím Radkem Mezlíkem. Foto: Michal Býček.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ/MĚSTSKÝ STADION – Slavia potvrdila, že se jí na Slovácku tradičně nedaří. V pátečním zápase prohrála v Uherském Hradišti 0:3, když první branku inkasovala už ve třetí minutě. Série Kamila Čontofalského bez obdržené branky se tak zastavila na 525 minutách.

Domácí udeřili hned ve třetí minutě zápasu. Reinberkova přihrávka našla v našem vápně nehlídaného Filipa Hlúpika a ten levačkou prostřelil Čontofalského. Slovenský gólman tak inkasoval poprvé od zápasu s Mladou Boleslaví, jeho neprůstřelnost trvala přesně 525 minut.

Útoky Slavie se celou první půli zastavovaly před vápnem domácích. Výjimkou byla střela Milana Nitrianského, kterou vyrazil domácí gólman Melichárek, a hlavička Róberta Cicmana ve 29. minutě, proti které vytáhl domácí brankář další skvělý zákrok.

Šance na zvýšení vedení mělo i Slovácko. Došek se dostal k hlavičce po nedorozumění Čontofalského s Hubáčkem, zamířil ale těsně vedle. Druhou branku tak domácí přidali těsně před koncem poločasu. Skákavý míč v našem vápně prodloužil Libor Došek a Marián Kovář z malého vápna prostřelil Čontofalského podruhé.

Druhá půle se nesla ve znamení marného dobývání ze strany Slavie a rychlých protiútoků ze strany Slovácka. V 61. minutě dával Volešák ideální přihrávku Doškovi, jehož křížná střela jen těsně minula naši branku.

Tři minuty na to byl v největší šanci Slavie Mičola, tváří v tvář Melichárkovi ale trefil jenom vyběhnuvšího gólmana. O dalších pár minut později se na druhé straně proti Volešákovi vytáhl Čontofalský.

Výsledek dostal finální podobu v 78. minutě. Juhar v našem vápně ztratil míč, následně fauloval Kováře a nařízený pokutový kop proměnil Ladislav Volešák.

Slovácko mělo i další šance, které ale neproměnilo, a výsledek tak zůstal na tříbrankovém rozdílu. Slovácko se díky třem bodům dotáhlo v tabulce na Slavii.

 

1.FC Slovácko – SK Slavia Praha 3:0 (2:0)

Branky: 3. Hlúpik, 45. Kovář, 78. Volešák (z pen.)

Slovácko: Melichárek - Reinberk, Kuncl, Mezlík, Trousil - Daníček, Hlúpik, Valenta (82. Trávník), Volešák (90. Kuzma) - Došek, Kovář (88. Lukáš)

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Cicman, Hubáček, Juhar - Jarolím - Mičola, Zmrhal, Tusjak - Kisel (70. Koreš) – Škoda (88.Vlček)

ŽK: Jarolím, Nitrianský, Mičola

Diváci: 5 089

Rozhodčí: Kovařík – Pelikán, Ubias

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články