Ohlasy po zápase na Slovácku | SK Slavia Praha
Více

Ohlasy po zápase na Slovácku

<p> Přečtěte si poz&aacute;pasov&eacute; koment&aacute;ře tren&eacute;ra Slavie Petra Rady, dom&aacute;c&iacute;ho kouče Stanislava Habance a obr&aacute;nce Slavie Davida Hub&aacute;čka.</p>

Slavia si na Slovácku připsala teprve druhou porážku pod trenérem Radou. Foto: Michal Býček.

MĚSTSKÝ STADION/UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Přečtěte si pozápasové komentáře trenéra Slavie Petra Rady, domácího kouče Stanislava Habance a obránce Slavie Davida Hubáčka.

Latka s Petrákem? Klíčoví hráči, říká Rada

„Samozřejmě utkání se nehodnotí dobře, nepovedlo se nám. Vývoj ovlivnila rychlá úvodní branka soupeře z 2. minuty. A zároveň branka ze závěru poločasu,“ litoval po utkání trenér Slavie Petr Rada, který se před zápasem musel vypořádat s dvěma absencemi.

„Bohužel nám chyběli Martin Latka a Ondra Petrák. Latka měl problémy už ze zápasu s Ústím. Doktoři se ještě snažili, aby do utkání mohl nastoupit, bohužel se to nepovedlo. Ondra Petrák dostal na hotelu virózu. V poslední době to byli naši klíčoví hráči, chyběli nám,“ uznal kouč Slavie.

„Od první minuty jsme utkání nezvládali. Museli jsme do sestavy zasahovat dvakrát. Ztráta opor byla znát. Ale máme hráče, kteří měli příležitost je nahradit a měli by je nahradit," přidal trenér Slavie, kterého mrzela neproměněná šance Mičoly. 

„Kdyby Tomáš Mičola ve druhém poločase vstřelil kontaktní gól, tak by mělo utkání zcela jiný průběh. Přitom jsme do druhého poločasu vstoupili aktivně. Dvoubrankové manko se dá zvrátit. Jenže po třetím gólu Slovácka už bylo těžké něco s výsledkem udělat," líčil Rada.

„Porážka moc mrzí. Pohárové zaváhání z Ústí na ni však nemělo vliv. Bohužel se nám týden po derby se Spartou nepovedlo. O to víc musíme pořádně pracovat během reprezentační pauzy,“ dodal trenér Rada.

Habanec: Nebyla to ta Slavia, na kterou jsme zvyklí

„Viděli jsme možná historické utkání, protože 3:0 se Slavia neporáží pokaždé,“ začal své hodnocení spokojený trenér domácího Slovácka Svatopluk Habanec.

„Je ale potřeba nalézt příčiny naší výhry. Určitě první rychlá branka, pak druhá do šatny. Za stavu 3:0 jsme ještě mohli využít další brejkové situace, náskok už jsme ale nezvýšili,“ pokračoval Habanec.

„Nehrál ale Martin Latka, lídr mužstva, kápo obrany. A pak druhý hráč, Petrák. Měl na to vliv i jejich našlapaný program, nebyla to tak silná Slavia, na kterou jsme zvyklí. I my jsme dělali chyby, ale Slavia nebyla ve své kůži a proto jsme zůstali nepotrestáni,“ zakončil své hodnocení Habanec.

David Hubáček: Vynucená změna před začátkem je nejhorší

Těsně před výkopem se celá obrana, která před tím pět zápasů nedostala gól, dozvěděla o absenci svého lídra. „Čekali jsme do poslední chvíle, jestli Martin bude v sestavě, nebo ne. Vynucená změna na poslední chvíli je vždy špatná. Zvlášť u hráče, jako je Martin,“ komentoval po utkání stoper David Hubáček.

První i druhá branka padla téměř totožně. „Náběh zezadu, nepohlídali jsme si záložníky. Celá obrana hrála špatně, když dostaneme tři góly, tak to není dobré,“ pokračoval David.

Slavii tak týden po výhře nad Spartou nevyšel. Po nezdaru v Ústí si svěřenci trenéra Rady připsali prohru na Slovácku. „To, co jsme nechtěli, se přesně stalo. Takže si musíme všichni srovnat v hlavě, kdo pro to co udělal. Doufám, že během reprezentační pauzy dobře potrénujeme,“ věří před přestávkou David Hubáček.

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články