Příprava: Slavia zvítězila nad Libercem 3:0 | SK Slavia Praha
Více

Příprava: Slavia zvítězila nad Libercem 3:0

Mikuláš v Edenu se vydařil. Slavia porazila Slovan Liberec 3:0, branky dávali Kuchař, Adauto a Skácel.
Mikuláš v Edenu se vydařil. Slavia porazila Slovan Liberec 3:0, branky dávali Kuchař, Adauto a Skácel. Před zápasem proběhla autogramiáda s fotbalisty obou týmů, kteří se podepisovali téměř hodinu. Zejména ze strany nejmenších byl zájem opravdu velký.

Do samotného střetnutí nastoupili na obou stranách hráči, kteří se v základních jedenáctkách příliš neobjevují. Za Slavii dostali příležitost i mladíci Hottek a Kotrba z juniorky. Po přestávce se mužstva představila v pravděpodobném pohárovém složení. Červenobílé čeká příští týden odveta s PAOK Soluň, Liberec jeden do Atén na Panathinaikos.

V prvním poločase byl o něco aktivnější Liberec, Polák ani nezmar však neuspěli. Skóre otevřel chvíli před pauzou Tomáš Kuchař, který střílel z rohu vápna po přiťuknutí Radka Slámy. Ve druhé půli jsme měli více ze hry my, na 2:0 zvyšoval do prázdné brány Adauto. Brazilský útočník zužitkoval ideální Vachouškovu nahrávku. Vachoušek si připsal ještě jednu asistenci – několik minut před koncem vyslal do uličky Skácela a ten se z velkého vápna nemýlil.

„Dnešek se vydařil po všech stránkách – mikulášské i sportovní,“ uvedl kouč Miroslav Beránek. „I na těžkém terénu jsme hráli s radostí a předvedli řadu pohledných akcí,“ dodal. Útočník Štěpán Vachoušek si pochvaloval charitativní stránku duelu – výtěžek ze vstupného byl věnován dětským domovům. „Jsem spokojený, za tuhle akci jsem rád,“ podotkl. Na dotaz, kolik poskytl podpisů, odpověděl s úsměvem: „ Opravdu hrozně moc.“ Obránce Jan Suchopárek, v první půli kapitán, hovořil v podobném duchu. „Povedlo se to, podobné věci jen podporuju. Navíc se vyhrálo,“ usmíval se zkušený fotbalista.

Slavia – Liberec 3:0 (1:0)
Branky: 42. Kuchař, 66. Adauto, 86. Skácel
Sestava Slavie, 1. poločas: Václavík – Šuškavčevič, Šilhavý, Suchopárek, P. Novotný – Sláma, Kuchař, Kotrba, Hottek – Adauto, Kuka
Sestava Slavie, 2. poločas: Černý – L. Došek, Müller, Petrouš, Hrdlička – Piták, Dostálek, Gedeon, Skácel – Adauto (71. Kuka), Vachoušek
Sestava Liberce, 1. poločas: Macháček – Čapek, Pilný, Lukáš, Zápotočný – Papoušek, Polák, Hodůr, Ančic – Slepička, Nezmar
Sestava Liberce, 2. poločas: Hauzr – Zápotočný, Pilný, Johana, Čapek – Papoušek, Langer, Hodůr, Zbončák – Blaha, Slovák
ŽK: Langer
Diváků: 480
Rozhodčí: Jaroslav Bejlek

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články