Pohár Pepi Bicana vyhrála Slavia | SK Slavia Praha
Více

Pohár Pepi Bicana vyhrála Slavia

Dvacátý ročník mezinárodního halového turnaje o Pohár Josefa Bicana zná svého vítěze – v Edenu se jím stali dorostenci Slavie.
Dvacátý ročník mezinárodního halového turnaje o Pohár Josefa Bicana zná svého vítěze – v Edenu se jím stali dorostenci Slavie. V dnešním semifinále remizovali se Spartou 4:4, boj o zlato si vystříleli v penaltách. Ve finále nastoupili proti Mladé Boleslavi, která hrála nerozhodně s Příbramí (5:5) a byla také úspěšnější při střelbě pokutových kopů. Ani finále neskončilo vítězstvím jednoho z týmů – po výsledku 3:3 znovu rozhodovaly penalty. „Začali jsme velmi dobře, vypracovali si tříbrankové vedení a utkání se vyvíjelo v náš prospěch. Soupeř se však po našich chybách v obraně dostal zpět do hry a těsně před koncem vyrovnal. V penaltové loterii jsme měli pevnější nervy,“ uvedl kouč Michal Šrámek. „S celkovým triumfem jsem absolutně spokojen, stejně jako s přístupem hráčů,“ dodal s úsměvem.

Slavia – Mladá Boleslav 3:3 (2:0), 2:0 na penalty
Branky Slavie: Kočí z penalty, Král, soupeř vlastní
Sestava Slavie: Toma – Švec, Švamberg – Kočí, Eliáš
2. čtyřka: Pleiner, Dvořák – Brtna, Novotný
3. čtyřka: Matějka, Komárek – Král, Marc

Konečné pořadí turnaje:
1. Slavia
2. Mladá Boleslav
3. Sparta
4. Příbram
5. Plzeň
6. Jablonec
7. Bohemians
8. Trenčín
9. Norimberk
10. Liberec

Nejlepší hráč turnaje: Jiří Novotný (Slavia)
Nejlepší brankář: Jakub Kraus (Mladá Boleslav)
Nejlepší střelec: František Reitoral (Příbram, 8 gólů)

Hodinu před finále se hrál exhibiční zápas mezi Slavií a týmem osobností, za který nastoupili například Luděk Klusáček, Jiří Plíšek, Pavel Zuna či Jiří Vrba. V červenobílém dresu se mimo jiné objevili Miroslav Beránek, Pavel Trávník, Ivo Lubas a naši odchovanci David Jarolím a Pavel David, kteří v současnosti působí v bundesligovém Norimberku. „Sám jsem na tomhle turnaji hrával. Je vidět, že slávisté mají technické mužstvo, finále se muselo divákům líbit,“ poznamenal Jarolím, který má velký podíl na tom, že se v Praze objevili také norimberští dorostenci.
Střetnutí nakonec i přes statečný odpor protivníka vyhrála Slavia 6:4.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články