Martin Vaniak pokřtil svou knížku Čaroděj | SK Slavia Praha
Více

Martin Vaniak pokřtil svou knížku Čaroděj

PRAHA/EDEN – Martin Vaniak, bývalý gólman Slavie a současný trenér mladých brankářů sešívaných, pokřtil ve slávistickém fanshopu svou autobiografickou knihu „Čaroděj“, kterou sepsal společně se Zdeňkem Pavlisem.
Kmotry knížky se ve středu večer stali Karol Kisel a Vladimír Šmicer. Ti více než 350-ti stránkovou knihu symbolicky pokřtili sektem, poté následovala autogramiáda. Pro podpis tří velkých slávistů si přišly desítky lidí.

„Jsem vlastně už ve sportovním důchodu a to svoje mám za sebou, takže jsem rád, že někoho napadl tenhle nápad, že mě oslovil a že já jsem si ještě něco z té své dvacetijednaleté kariéry pamatoval,“ reagoval
Martin Vaniak na fakt, že svou biografii vydává v poměrně mladém věku.

Jak vlastně celá kniha vznikala? „Setkávali jsme se jednou až dvakrát do měsíce, zhruba na dvě hodiny, trvalo to asi půl roku. Dostával jsem otázky, které si pan Pavlis potom složil dohromady,“ popisoval Martin Vaniak.

„Prozradil jsem na Martina všechno, jde jen o to, jestli to prošlo jeho korekturami, protože on to určitě četl. Ještě jsem neměl příležitost to číst, tak doufám, že mě moc nevyškrtal,“ doufal s úsměvem jeden z kmotrů knížky Vladimír Šmicer.

„Na působení po Martinově boku ve Slavii vzpomínám moc dobře. Přišel už ke konci kariéry jako hodně z nás, kteří jsme ten rok přestoupili, a nakonec z toho vznikly, řekl bych, skoro nejkrásnější roky v mojí kariéře. Vůbec jsem tehdy nemohl vědět, že to takhle dopadne, že získáme tituly, zahrajeme si Champions league nebo Evropskou ligu a že se tam vytvoří takhle skvělá parta kluků, která potáhne za jeden provaz. Byl to pro mě fantastický konec kariéry a Martin tam hrál hlavní roli, protože tak, jak chytal poslední dva roky, tak takových sezon v kariéře moc neměl,“ vzpomínal ještě na společná léta ve Slavii Šmicer.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články