Slavia k událostem v sobotním derby | SK Slavia Praha
Více

Slavia k událostem v sobotním derby

Vedení SK Slavia Praha – fotbal a.s. nebude podávat stížnost na výkon rozhodčího Libora Kovaříka, který řídil sobotní 280. derby Slavie se Spartou.
Vedení společnosti se domnívá, že téměř 16 000 diváků na stadionu a statisíce lidí u televizních obrazovek dobře viděly chyby, kterých se rozhodčí Kovařík při řízení derby dopustil. Chybnými verdikty nejen poškodil Slavii, ale zároveň hrubým způsobem ovlivnil vývoj a výsledek utkání.

Slavia tuto záležitost ponechává plně v kompetenci Komise rozhodčích FAČR, aby výkon sudího Kovaříka v sobotním derby posoudila a zhodnotila.

Vedení Slavie respektuje sportovní výkon svého soupeře, ale velice se podivuje nad chováním trenéra AC Sparta Praha Vítězslava Lavičky a členů realizačního týmu, kteří svým chováním po skončení utkání vyprovokovali události v sektoru hostů, kdy příznivci Sparty Praha vymezený sektor, za který hostující celek spoluzodpovídá, opustili a vstoupili na hrací plochu.

Chování trenéra Lavičky se Slavia podivuje o to více, že právě tito fanoušci nejen v průběhu utkání na hřiště vhazovali pyrotechniku a jiné předměty, kterými mimo jiné ohrožovali kapitána Slavie Karola Kisela při rozehrání rohového kopu, a zapříčinili tak celkem třikrát přerušení zápasu.

Jednáním fanoušků Sparty Praha se nechali po tradiční slávistické děkovačce vyprovokovat i do té doby sportovně fandící fanoušci Slavie a rovněž vstoupili na hrací plochu.

Synot Tip Arena, kde Slavia hraje své domácí zápasy, je koncipována podle moderního evropského střihu. Bezbariérový stadion nabízí divákům komfortní výhled a jedinečný sportovní zážitek neomezovaný žádnými zábranami, ploty či sítěmi.

Není v silách žádné pořadatelské služby zabránit mase diváků opustit své sektory a vstoupit na hrací plochu. Díky výborné součinnosti pořadatele utkání a všech bezpečnostních složek v čele s Policií České republiky však byla tato kritická situace perfektně zvládnuta, aniž by došlo ke škodám na majetku nebo ke zranění aktérů této události.

Vedení Slavie podá podnět Komisi rozhodčích i Disciplinární komisi FAČR, aby bylo upuštěno od potrestání kapitána Slavie Karola Kisela formou zákazu startu v utkání za udělení druhé žluté karty. Vedení Slavie se domnívá, že hráč se nedopustil žádného prohřešku proti pravidlům fotbalu, natož prohřešku, za který by mu měla být udělena žlutá a následně červené karta. Tuto skutečnost mimochodem potvrzují i objektivní televizní záběry. Vedení společnosti je přesvědčeno, že nespravedlivé vyloučení Karola Kisela a následné oslabení týmu v závěru utkání bylo dostatečným trestem jak pro dotyčného hráče, tak pro Slavii Praha.

Vedení SK Slavia Praha – fotbal a.s. 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články