Sešívaní před pohárem ve Varnsdorfu: Do utkání jdeme se vší vážností | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní před pohárem ve Varnsdorfu: Do utkání jdeme se vší vážností

PRAHA/EDEN – Slavii čeká v sobotu od 16 hodin utkání osmifinále Poháru České pošty ve Varnsdorfu. Severočeský tým je aktuálně na desátém místě Fotbalové národní ligy. „Vážnost zápasu je vysoká,“ upozorňuje slávistický trenér Miroslav Koubek.
Slavia má s pohárem mnoho neblahých zkušeností, což si uvědomuje i trenér. „Je to trochu jiné utkání než v lize. Víme, že mužstva z nižších soutěží se dokážou na favority vytáhnout. Sama Slavia se o tom několikrát přesvědčila a já doufám, že i poučila. Budeme se snažit, abychom v tomto dvouduelu s Varnsdorfem uspěli. Pokud se nám bude dařit v domácím poháru, sezonu můžeme ještě zachránit,“ připomněl trenér Miroslav Koubek fakt, že osmifinále Poháru České pošty se hraje na dvě utkání.

Trenér Slavie se bude muset ve Varnsdorfu obejít bez několika opor. „Marodku bohužel opět máme. Je na ní Tomáš Mičola, který se zranil v Jablonci, u něj to bude ještě chvíli trvat. Jarda Zmrhal léčí virózu, snad sobotní utkání stihne. Ondra Petrák má také problémy. Takže tito tři důležití hráči jsou mimo. Pak máme ještě nějaké drobné šrámy, ale to nepočítám,“ nastínil Miroslav Koubek zdravotní stav svého kádru.

Po pohárovém utkání čeká slávisty ještě dvoutýdenní pauza před zápasem v Plzni. Bude mít tedy trenér potřebný čas na práci s týmem, který převzal v rozjetém ročníku? „Ten první týden nepočítám, v sobotu hrajeme ve Varnsdorfu normální mistrovské utkání, takže teď máme ligový cyklus. Vážnost zápasu je vysoká. Vítám ale ten další týden, kdy je reprezentační pauza, abych s mužstvem mohl opět popracovat,“ uvedl slávistický trenér.

Trenérovi navíc bude chybět i kapitán Karol Kisel, který do zápasu ve Varnsdorfu nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu.

Nejlepším střelcem Slavie v letošní sezoně Poháru České pošty je Dávid Škutka, který si už připsal čtyři vstřelené góly. Jak on vidí sobotní utkání ve Varnsdorfu? „Musíme to zvládnout. Je to pro nás velmi důležitý duel. Musíme dobře a zodpovědně začít a uhrát venku dobrý výsledek, abychom měli před domácí odvetou dobrou výchozí pozici,“ připomněl Škutka utkání, které se s Varnsdorfem bude hrát v Edenu.

Z Poháru České pošty už vypadlo několik prvoligových celků. Navíc Slavia má z minulých sezon s touto soutěží mnoho nepříjemných zkušeností. Dávid Škutka však v pohárových utkání zatím poznal pouze vítězství. „Tato utkání jsou velmi těžká. Soupeři z nižších soutěží se vždycky vyhecují. Dalo by se říct, že je to pro ně zápas roku. Chtějí se vytáhnout a ukázat před celým městem. Nečeká nás nic lehkého,“ hledí k sobotnímu duelu letošní nejlepší slávistický střelec.

Jaká specifika nabízí pohárové utkání podle Martina Dostála? „Nehraje se o body. Je to o něčem jiném. První kola jsou ošidná. Máme to ještě v paměti. Už jsme si sami říkali, že přes pohár se dá udělat úspěch. Přistupujeme k němu se vší vážností,“ zdůrazňuje krajní obránce Slavie, který se v posledních zápasech zabydlel v základní sestavě.

Osmifinále Poháru České pošty se hraje na dvě utkání. Vidí v tom Martin Dostál výhodu? „Může se stát, že se jeden zápas nepovede, což by znamenalo konec. Když už se teď hraje na dva zápasy, tak se zaváhání, které si ale nikdo z nás nepřipouští, může napravit. V tom je určitě výhoda. Nicméně věřím, že už v prvním zápase uděláme podstatný krok k tomu, abychom postoupili,“ doufá slávistický obránce Martin Dostál.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články